29.04.2024 21:28:03
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kışın Gözdesi: Kuşburnu!

Kış mevsiminin habercisi olan Eylül ve Ekim ayları, doğanın muhteşem bir şifa kaynağı olan kuşburnu meyvesini de beraberinde getiriyor. Bilhassa yöre halkının "bin derde deva" olarak tanımladığı bu doğal şifa kaynağı, vatandaşları dağlık alanlara çekiyor. İşte, kış aylarına hazırlık kapsamında kuşburnu toplanıyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK20 Eylül  2023 Çarşamba - 16:53
Kışın Gözdesi: Kuşburnu!
Kışın gözdesi: Dağların armağanı kuşburnu, sağlık deposu olarak geri dönüyor.
Kış mevsiminin habercisi olan Eylül ve Ekim ayları, doğanın muhteşem bir şifa kaynağı olan kuşburnu meyvesini de beraberinde getiriyor.
Bilhassa yöre halkının "bin derde deva" olarak tanımladığı bu doğal şifa kaynağı, vatandaşları dağlık alanlara çekiyor. İşte, kış aylarına hazırlık kapsamında kuşburnu toplanıyor.

Kuşburnu Toplama Mevsimi Başladı
Kışa hazırlıkların bir parçası olarak vatandaşlar, dağlık alanların bereketli kucağında, olgunlaşmış kuşburnu meyvelerini toplamaya başladı. Dikenli dallar arasında başlayan bu zorlu mesai, C vitamini zengini kuşburnu meyvesinin marmelat, reçel ve çay olarak sofralara taşınmasıyla son buluyor.
Kuşburnu ile Kış Hastalıklarına Doğal Çözüm
Kışın getirdiği öksürük ve gribal enfeksiyonlara karşı bir kalkan görevi gören kuşburnu, yöre halkı tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Kalp damar hastalıkları, mide ve bağırsak sorunlarına karşı da şifalı etkileri ile tanınan bu meyve, alternatif tıp uygulamalarında da yerini alıyor.

Lokman Atıl'dan Kuşburnu Önerisi
Lokman Atıl, kuşburnu toplamanın geleneksel bir yöntem olduğunu ve bu meyvenin vitamin açısından oldukça zengin olduğunu belirtiyor. Atıl, kuşburnunun özellikle C vitamini açısından birçok fayda sağladığını ve soğuk algınlığına karşı etkili bir doğal ilaç olduğunu vurguluyor. Ayrıca, kuşburnunun içinde bulunan enerji verici etkileri sayesinde, kış mevsiminde vücudun direncini artırıcı bir rol üstlendiğini ifade ediyor.
Bu kış mevsimi, kuşburnu meyvesinin eşsiz faydalarını keşfederek sağlıklı ve dirençli bir kış geçirmeye ne dersiniz? Geleneksel yöntemlerle toplanan ve birçok hastalığa şifa olan kuşburnu, soğuk kış günlerinde size doğal bir enerji kaynağı olabilir. (Kaynak: boluolay.com)

 

YAZARLAR

Tamamı