13.05.2024 13:23:07
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kılıçlar Yaylasında Yangın!

Bolu ili Dörtdivan İlçesi Aladağ da bulunan Kılıçlar Köyü Yaylası bayırında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kılıçlar Yaylası bayırında yaklaşık 50 hektar alan yandı. Yangın Fidanlığa sıçramadan önlendi. Yangın mahallinde inceleme yapılarak, soruşturma başlatıldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN06 Ağustos  2016 Cumartesi - 20:59
Dörtdivan Kılıçlar Yaylası Bayırında Yangın Çıktı
Edinilen bilgiye göre; Bolu Dörtdivan Kılıçlar Köyünün Aladağ da bulunan Kılıçlar Yaylası mevkiinde bilinmeyen nedenle öğleden sonra saat: 14.30 civarında yangın çıktı. Yaylada bulunan köylüler yangını Belediye ve Jandarmaya bildirdi.
Alınan bilgiye göre saat:14.45 civarında Yangın mahalline ilk müdahalede bulunan Dörtdivan Belediyesi itfaiyesine Aladağ Orman İşletmesi ve Gerede Belediyesinin itfaiye araçları da intikal ederek, söndürme çalışamaları hızlandırıldı. Dörtdivan İlçe Özel idaresinin 2 Greyderi ile bir kepçesi de yangın mahalline ulaşarak yangının önünü kesti ve Yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına Kılıçlar Köyü sakinleri de kazma küreklerle müdahale de bulundu.

Edinilen bilgiye göre Kılıçlar yaylası bayırında yaklaşık 50 hektar alan yandı. Yangının Fidanlığa ulaşması önlenerek, büyümeden söndürülerek, soğutma çalışmalarına devam edildi.
Gerede Orman İşletmesi Müdürü İsmail Dilek, Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acerer, Dörtdivan Orman İşletme Merkez Şefi Nuray Kızılaslan, Dörtdivan Orman İşletme Bölge Şefi Çağla Sefer yangın mahalline gelerek incelemerde bulundular.
Jandarma yangın ile ilgili soruşturma başlattı.



 

YAZARLAR

Tamamı