28.03.2024 19:01:15
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Kıbrıscıkspor'un Projesi Hazır!

Bolu Amatör Küme kulüplerinden Kıbrıscıkspor için destek yemeği düzenlendi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kulübe gelir getirmesi için planlanan tesisin yapımına belediye olarak destek olacakları sözünü verdi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SPOR22 Mayıs  2016 Pazar - 16:24
“Kıbrıscıklı İşadamları ve Esnaflar Gecesi”
Bolu Köroğlu Otel'de 6'ncısı düzenlenen, “Kıbrıscıklı İşadamları ve Esnaflar Gecesi” yemeğine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kıbrıscık Kaymakamı Emre Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, Kıbrıscıkspor yöneticileri ile sporcuları, Kıbrıscıklı işadamları, Ankara Bolulular Derneği Başkanı Halil Olkan ve Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Kıbrıscıklı İş Adamı Mehmet Bilgin de katıldı.

“BU PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Gecede konuşan Kıbrıscıkspor Başkanı Sabahattin Kocadağ, belediyenin tahsis ettiği arsada kulübe gelir getirici halı saha, düğün salonu, sporcu tesisleri projesinin tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu: “Bu proje mutlaka hayata geçmelidir. Çünkü kazancı ve geliri olmayan kulüpler maalesef yaşayamamaktadır. Bu nedenle bu projeye sahip çıkarak hayata geçirmemizde herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bolu'da şuanda yaşayan 20 binin üzerinde Kıbrıscıklı hemşerimiz vardır. Mutlaka onların da desteği olacaktır. Biraz geç de olsa bu projeyi hayata geçireceğimize inanıyorum. Kulübümüz, ilçemizin ve Bolu'nun adını Bölgesel Amatör Lig'de Türkiye'ye duyurmuştur. Bu yüzden kulübümüze mutlaka sahip çıkılmalıdır.”
“KIŞIN ANTALYA NEYSE YAZIN BOLU’NUN DA ÖYLE OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, söz konusu gelir getirici tesis projesinin temel inşaatı için belediye olarak destek vereceklerini açıkladı. Bolu'nun bir spor şehri olması için çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Kışın Antalya neyse yazın Bolu’nun da öyle olması için çalışıyoruz. Sadece futbol değil, bütün spor branşlarında dünya kulüplerinin kamp alanlarının Bolu’da olmasını istiyoruz, bunun için tesisler yapmaya devam ediyoruz” dedi.
“BAŞARI İÇİN ÖNCELİKLE FEDAKARLIK GEREKİR”
Kıbrıscık Kaymakamı Emre Yalçın ise şöyle konuştu: “Gerçekten bazen ufak gözüken şeyleri yapmak zor olabiliyor. Bazen de zor olarak gözüken şeyleri yapmak çok basit olabilir. Kıbrıscıkspor kulübünün kuruluşundan bu yana yaklaşık olarak 10 yıl geçti. Daha önce çalıştığım yerlerde amatör spor kulüpleri içinde bu aşamaya gelen kulübü ilk defa görüyorum. Bu işleri yapmak hiç kolay değil. Başarı için öncelikle fedakarlık gerekir.”
“SPORU GELİŞTİRMEK İSTİYORSAK, ÖNCE TESİSLEŞMENİN OLMASI GEREKİYOR”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem ise şunları dile getirdi: “Spor anlamında bütün tesislerin yan yana olduğu tek Bolu. Bunu Bolulu olduğum için söylemiyorum. Bolu’da hemen hemen bütün tesislerimiz var. Bu tesislerin kullanım hakkının verilmesinde Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sporu geliştirmek istiyorsak, önce tesisleşmenin olması gerekiyor. Sportif anlamda başarıyı sağlamamız için, sportif alanların çoğalması gerekiyor. Bizim Bolu coğrafi anlamda doğasıyla, suyuyla çok önemli bir il. Bize her türlü tahsisi yaptığı için kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“KIBRISCIKSPOR BENCE YOLUN BAŞLARINDA”
Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ise şunları getirdi: “Konu futbol olduğunda amatör ligde de olsan, BAL’da da olsan, profesyonel ligde de olsan, herkesin sıkıntıları aynı. Öncelikle Kıbrıscıkspor Başkanı’na böyle birlik ve beraberlik sağladığı için şahsım adına teşekkür ediyorum. Kulüplerde sıkıntılar ortak. Bize futbolla alakalı, spor kulüpleriyle alakalı, spor kulüpleriyle alakalı neler öğretti. Bence öncelikle tüm spor kulüplerinde birlik ve beraberlik olacak. Kıbrıscıkspor bence yolun başlarında. Daha önünüzde uzun bir yol var. Bu yolun başlangıcında. Benim Boluspor’da tek hedefim şuydu. Kendi ayakları üzerinde durabilen, ne başkana, ne başkasına nede kişilere bağımlı kalamadan yürüyebilen bir kulüp yaratmak istedim. Bu kolay olmuyor ama Kıbrıscıkspor Kulübü Başkanım bu yolun başlarında. Sizde bu işlere ufaktan imza atmışsınız. Projenizi gerçekleştirmişsiniz. Bence kesinlikle yönetimler, birlik ve beraberlikler önemli.” (Kaynak: koroglugazetesi.com)



 

YAZARLAR

Tamamı