29.03.2024 08:46:42
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İZZET BABA'YA ŞÜKRAN!

Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu ile Mengen Dernekleri Federasyonu organizasyonunda yapılan "İzzet Baysal 1. Ankara Şükran Gecesi" duygulu ve coşkulu anların yaşanmasıyla gerçekleştirildi. Bolulular, İzzet Baba'yı unutmadıklarını ifade ederek, Şükranla andılar.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR03 Haziran  2016 Cuma - 19:59
BOLULULAR, ANKARA DA İZZET BABA'YI ŞÜKRANLA ANDI
Bu yıl ilk defa Başkent Ankara da; Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu ile Mengen Dernekleri Federasyonu organizasyonunda yapılan "İzzet Baysal 1. Ankara Şükran Gecesi" sıladan uzak gurbet ellerde yaşayan Boluluların duygulu ve coşkulu anların yaşamasıyla gerçekleşti.
Geceye; İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri Mustafa Yaman, Mustafa Namdar, TBMM Eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Bolulu iş adamları Ahmet Yamaner, Süreyya Astarcı, Orhan Uçar, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı İsmail Hakkı Temizkök, TBMM Eski Baş Başdanışman, Müşavir Mehmet Türker, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Çelepci, Bolulu Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bolu, Ankara, İzmir, Sakarya, İstanbul, Kocaeli başta olmak üzere daha birçok şehirden siyasiler, bürokratlar, iş adamları ve Başkent Ankara da yaşayan binlerce Bolulu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan Gecenin sunuculuğunu yapan Emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü İrfan Bayar Merhum Bolu'nun Mimarı Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal beyin hayatını anlattı. Akabinde Hacı Bayram Cami İmamı Kur'an tilaveti okudu.
Gecede Bolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Bilgin ile Mengen Dernekleri Başkanı Aydın Özmenli Birlik ve Beraberliğe vurgu yaparken Merhum İzzet Baysal'ın Bolu'ya kazandırdıklarından söz ederek, İzzet Baysal'a ne kadar şükredilse az olduğunu, onu hiç bir zaman unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını ve yeni neslin tanımasına daima öncülük edeceklerini söylediler. Başkan Bilgin ile Başkan Özmenli, "Bolumuza Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile birlikte 140 tane kalıcı eseri kazandıran sayın İzzet Baysal’ı anmak ona şükranlarımızı sunmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Sayın Ahmet Baysal’ın ’’bu vakıf sizlerindir, tüm Bolulularındır bu vakfa sahip çıkınız’’ sözü üzerine her iki Federasyonumuzla birlikte yaklaşık 42 Bolulu Sivil Toplum Kuruluşu Derneklerimizle şükranlarımızı sunmak için sizlerle beraber bugün bu salonda toplandık. Kendi imkanlarını, insan hayatının Beşikten mezara kadar olan yaşam süresinde kolaylatırmak üzere her türlü imkanlarını, sadece Bolulu hemşerilerine degil tüm insanlığa sunmuş, bu uğurda servet dökmüş ama eksilmemiş, bereketlenmiş, varlığının emanetçisi olarak, merhum büyügümüz İzzet Baysal için buradayız. Bolulularla tüm Bolu sevdalılarıyla her zaman beraber olduk, kartopu gibi büyüdük büyümeye devam ediyoruz" diyen Başkanlar; "Evet gurbetteyiz, ama babaocağımız var. Ayrıyız ama, ayrışmadık, Biz Unutmadık, Unutmayacağız. Yeni nesillerede unutturmayacağız. Eserlerinle büyüdük, eserlerinle gelişiyoruz. Bolu’yu Bolu yapan İzzet Baysal babamıza şükranlarımızı sunarız" sözleri ile konuşmalarını tamamladılar.

Merhum Bolu'nun Mimarı Hayırsever, İşadamı İzzet Baysal'ın yeğeni İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal Beyin konuşmasında da amcasını anlatırken hem duygulandı hemde duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.
Bu yıl ilk defa düzenlenen ‘izzet Baysal 1. Ankara Şükran Gecesi’ etkinliğinde ‘İzzet Baysal Belgeseli’ izlendi. ‘İzzet Baysal Belgeseli’ salondakilere zaman zaman duygu dolu anlar yaşattı. Belgesel bittiğinde ise tüm salon ayağa kalkarak İzzet Baysal’ı dakikalarca ayakta alkışladı.

Protokol selamlama konuşmalarının ardından Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu ve Mengen Dernekleri Federasyonu tarafından İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a teşekkür plaketi takdim edildi. Sonrasında sırasıyla Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Süreyya Astarcı, Ahmet Yamaner, Yaşar Çelik, Orhan Uçar ve Mustafa Namdar ile birlikte yaklaşık 20 kişiye eğitime verdikleri katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yılın öğretmeni seçilen, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci’ye ‘Yılın Öğretmeni’ ödülü ise Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal tarafından takdim edildi.
Plaket töreni sonrasında Bolu Belediyesi THM Korosunun konseri ile Köroğlu Halk oyunları sahne alarak izleyenleri coşturdular. Bolu türkülerinin yer aldığı konserde ayrıca İzzet Baysal adına özel bestelenen birçok eser de seslendirildi. Konser sonunda Koro Şefi Tahsin Arslan’a Türk Bayrağı ve Kur'anı Kerim, Müşavir Mehmet Türker tarafından takdim edildi.

Gecenin son dakikalarına kadar salondan ayrılmayan binlerce Bolulu Ramazan Çelik'in seslendirdiği parçalarla coşup, gönüllerince eğlendi. Sevilen Sanatçı Sevgi Petek de Ramazan Çelik'e eşlik ederek, birlikte söyleyip, düet yaptılar. Saatlerin geç vakte ulaşmasına rağmen Çelik’in parçalarına oyunları ile eşlik eden Bolulular, unutulmaz gecede gönüllerince eğlenerek, salondan neşe ve mutluluk içinde ayrıldılar.
Gecenin Fotoğrafları için Tıklayın



 

YAZARLAR

Tamamı