19.04.2024 06:27:18
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İşte Bolu'ya Metin'in 29 Projesi

Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin içinde Metrobüs, Bolu Tarihi Adası, Köroğlu Millet Bahçesi, Akşemsettin Millet Kıraathanesi, Minia Bolu ile 20 bin 14 kişilik stadyumun olduğu 29 projenin detaylarını açıkladı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET05 Şubat  2019 Salı - 16:27
İŞTE TÜM DETAYLARI İLE FATİH METİN'İN 29 PROJESİ
Geçtiğimiz gün 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda yapılan proje tanıtım toplantısında Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, 29 projesini kamuoyuna tanıttı. Yapılan toplantıya Ak Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, eski milli futbolcu Tanju Çolak, çok sayıda davetli, partili ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, kürsüye gelerek içinde Metrobüs, Bolu Tarihi Adası, 20 bin 14 kişilik yeni stadyum projesinin detaylarını yaptığı sunum ile kamuoyuna tanıttı. İşte Metin’in projeleri ve detayları:
KÖROĞLU MİLLET BAHÇESİ
“Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız, 24 Haziran seçimlerinde millet bahçeleri için her ile talimat vermişti Biz de ilk olarak Köroğlu Millet Bahçesini yapacağız. Normalde bunu belediyeler yapıyor, ben Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Beyefendi ile özel bir görüşme yaptım. Onlardan söz aldım, inşallah, belediyemize yük olmadan Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu parkı yapacak.”
AKŞEMSEDDİN MİLLET KIRAATHANESİ
“Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimlerinde verdiği talimatları ile milletimize olan sözlerimizden bir tanesi. Çok güzel bir millet kıraathanesini Bolu’ya kazandıracağız. İçinde, okuma salonları, kütüphane ve internet erişimi gibi hizmetler olacak. Burası vatandaşımıza 7/24 hizmet verecek.”
2024’E KADAR İLAVE 10 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM
“Önceden aldığım bütün görevlerden bir çevre edindim. Bürokrasi, devlet, iş dünyasından. Allah’ın izni ile serdiğimiz çul büyük, onun üzerinde oturacağız inşallah. Laf değil, icraat, 5 sene sonra Bolu’daki istihdam sayısı 10 bin artacak. Bunun ilk 500 kişisi için çalışmalara başladık. İnşallah ilk fabrikamızla faaliyete başlayacağız. Büyük turizm otelleri ile de görüşmelerim sürüyor. Bolu’ya bir çok fabrika ve otel kazandıracağız.”
EV KADINLARINA İSTİHDAM
“Ben birçok seçim atlattım. Bu seçimlerde kadın kollarımız ile beraber birçok evin kapısını çaldık. Kapıları hep sağ olsun kadınlarımız açtı ve hep dürüst oldular. Bize ne hissediyorlarsa söylediler. Bolu’nun kadınlarından Allah razı olsun. Bu çalışmalarda gördük ki kadınlarımız ev ekonomisine destek olmak için el işi ürünler yapıyor ve satıyor. Fakat pazarlama konusunda sıkıntı var. 5 ürün var, el işi oyma, takı, ve aksesuar olmak üzere ev hanımlarımızın rahatlıkla yapabileceği işler. 5 ürün belirledik ve inşallah bunları pazarlayacağız. Bu projemizi Sağlık Mahallesinde hayata geçirdik, hayırlı uğurlu olsun.”
VAKIF YAZILIM ÜNİVERSİTESİ
“Çağ dijital çağı. Hükümetimiz bir teknoloji seferberliği başlattı. Yerel yönetimler olarak biz bu seferberlikte elimizi taşın altına koymalıyız dedik. İnşallah yeni dönemde çocuklarımızın, gençlerimizin yazılım ve diğer sistemler konusunda gelişimlerini sağlayacak üniversitemizi inşallah hayata geçireceğiz. Bunun için İstanbul ve Ankara’dan önemli akademisyenlerle görüşmeler yapıyoruz. Bunun altyapısı için çalışmalarımız var.”
KODLA BOLU
“Biliyorsunuz ki yazılımın altyapısı kodlamadır. Kodlamayı çok iyi bilmeniz lazım. Robotik, siber bilimlerin eğitimlerinin ücretsiz verileceği, çocuklarımızın analitik zekalarını yukarı taşıyacağımız çok önemli bir projeyi bizzat Bolu Belediyesi olarak ücretsiz olarak Bolu’daki bütün çocuklarımıza öğreteceğiz. Çocuklarımız bu eğitimi ücretsiz alacak.”
BOLU METROBÜS HATTI
“Başkan adayı olduğumdan bu yana özellikle ulaşım konusunda sıkıntılar geldi kulağıma. Üniversite öğrencilerimizin en büyük problemi bu. Ulaşım şehir planlamasına dahil ve önemlidir. İlk önce, SGK Kavşağı dediğimiz sanayiden üniversiteye kadar gidecek. Sonra Organize Sanayi’den şehir merkezine sonra da üniversiteye kadar bağlayacağız. Bu hatta bir metrobüs hattını koyacağız ki hızlı ve konforlu ulaşımı Bolu’ya inşallah getireceğiz. İstanbul’dan sonra Bolu’ya gelmiş olacak.”
BOLU’NUN ULAŞIM SORUNU KALMAYACAK
“Ulaşımda D-100 üzerindeki hareketliliği azaltmamız lazım. Onun için de direkt geçiş, yani hem sanayi kavşağı, hem de Gölyüzü Kavşaklarını alttan geçiş şeklinde diğer kavşaklarla da transit geçişi sağlayacağız. Sulama kanalımızı belediyemiz, bir kısmını kapattı, ora da önemli bir ulaşım merkezi olacak. Abant ve Bolu arası otobanı da inşallah ücretsiz hale getireceğiz.”
BOLU GASTRONOMİ MERKEZİ
“Ben Bolulu olmanın gururunu çok yaşadım. Gittiğim bütün yemeklerde eminim ki orada bir Bolulu aşçı vardır. Ben de bir aşçı torunuyum ayrıca. Bu yüzden gastronomiye çok önem veriyorum. Bunu bir yemek laboratuvarı olarak düşünün. Sadece bizim bildiğimiz 300 tane farklı konularda formüller var. Hala daha araştırmaya devam ediyoruz. İddia ediyorum bu merkez değil Türkiye, dünyada ödül alacak. İnşallah Bolu’yu hak ettiği gastronomi merkezi yapacağız. İstanbul’dan, Ankara’dan varlıklı insanlar, sırf Bolu’da yemek yemeye gelecek. Bu da Bolu turizmine katkıdır. İnşallah gastronomi merkezinde aşçılık da öğretilecek tam bir eğitim merkezi olacak burası.”
GENÇLİK MERKEZİ
Öncelikle biraz binadan bahsetmek istiyorum. Bu bina memleket hastanesi dediğimiz bina. İhtiyaç kalmayınca bizzat babamın da kaldığı bir yurt oluyor. Daha sonra ise bırakılıyor. Gençlerimiz için çok güzel bir merkez planladık. Özellikle eğitim ve kültür faaliyetlerini gençlerimize tahsis edeceğimiz bir merkez olacak inşallah. Bu merkezde ücretsiz eğitim de vereceğiz, inşallah üniversite gençliği ile Bolu’yu bütünleştirecek önemli projelerden bir tanesi.
BOLU KÜLTÜR MERKEZİ
“İçinde çok büyük bir kütüphanesi olan, 24 saat hizmet verecek olan huzurlu bir ortam olan, çağdaş bir kütüphaneyi kazandıracağız. İçinde konser salonu olacak. Çok modern bir konser salonu olacak. Kültür ve sanat faaliyetlerinin icra edildiği çok önemli bir merkez.”
EVCİL HAYVAN OTELİ
“Bölgede hatta belki de Türkiye’de tek olan bir hayvan hastanemiz var. Biz bunun yanına bir şey daha ekleyeceğiz. Bolu’da bir vatandaşımız Abant’a, Yedigöller’e gidip kalmak istiyor ama evcil hayvanını bırakacak yeri yok. Hayvansever vatandaşlarımız için evcil hayvan oteli açacağız. Bakımları hayvan hastanemizde yapılacak”
YEŞİL BOLU, TARİHİ BOLU
“Bizim temel ilkelerimiz, tarihi koruyup, geleceğe taşımak. İnşallah, Gölcük’ümüzü, Abant’ımızı, Yedigöller’imizi koruyup, turizmde katma değere dönüştürecek projelerimizi inşallah hayata geçireceğiz.”
BOLU STK MERKEZİ
“STK’lar bizim için ayrı bir şekilde önemli. Yaptığımız ziyaretlerde gördük ki vatandaşımız için uğraşan STK’larımız dar odalarda çalışıyor. Onlar bu işi gönül için yapan kişiler. Belediye olarak en iyi partnerlerimiz, STK’larımız. O nedenle çok modern şartlarda STK’larımızı bir araya toplayacağız. Toplantı, eğitim ve faaliyet salonları oluşturacağız. Bütün STK başkanlarımızı tebrik ediyorum ve bu müjdeyi veriyorum.”
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
“Engelsiz yaşam merkezimizi ve engelli ailelerin çocuklarını günlük bırakabilecekleri güvenilir ortamda çocuklarına bakım evini de inşallah hayata geçireceğiz. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını da Bolu Belediyesi olarak karşılayacağız.”
AMATÖR SPOR MERKEZİ
“Türkiye’de tam 60 spor dalının branşı ve federasyonu mevcut. Spor sadece futbol demek değil. Bütün spor branşlarını Bolu Belediyespor çatısı altında toplayacağız. Amatör spor kulüplerinin kurulmasına yardım da edeceğiz. Bolu’daki bütün öğrencilerimiz, ne kadar gencimiz, öğrencimi varsa en az bir spor dalı ile uğraşmasını sağlayacağız. Her spor branşında da başarılı gençlerin yetişmesini sağlayacak altyapıyı kuruyoruz, hayırlı uğurlu olsun.”
HALKIMIZA KAYAK EĞİTİMİ
Bolu kış mevsiminin en iyi yaşandığı yerlerden bir tanesi. Bolu’da, küçük büyük, kim kayak öğrenmek istiyorsa, ücretsiz olarak Bolu Belediyesi olarak bu ihtiyacı karşılayacağız.”
HALKIN KARAR VERDİĞİ BOLU
“Ne dedik şeffaf belediyecilik dedik. Bolu’yu birlikte yöneteceğiz. Önemli bir karar alacağımız zaman bunu halkımıza anketler yolu ile iletip görüşlerini alacağız. İlk ve en önemlisi olarak stadyumun yerini belirlemek için halkımızın önüne sandığı getireceğiz.”
14’E 24 PROJESİ
“Belediye hizmetlerimizi ikiye ayıracağız. Vatandaşlarımız Bolu Belediyesi’nin hizmetlerinden her zaman yararlanmalı. Bize her zaman ulaşabilmeli. Acil bir müdahale ekibi ile vatandaşımızın her an talebine cevap verecek ve gereğini yerine getirecek.”
SULAMA BİRLİĞİ İLE İŞBİRLİĞİ
“Sulama birliğimizin hali hazırda yürüttüğü bir çalışma var. Bolu ovasında çalışan çiftçilerimize destek olmak adına biz de elimizi taşın altına koyacağız. İmzaladığımız protokol ile beraber suyu çiftçimize beraber götüreceğiz”
TARIM ALANLARI KORUNACAK, ÇİFTÇİLER DESTEKLENECEK
“Şehir planlamasında en çok buna dikkat edeceğiz. Tarım alanlarımızı heder etmeyeceğiz. Sera yapılanması için vatandaşımızı her türlü destekleyeceğiz. Vatandaşımızı katma değeri yüksek ürünlere yönlendireceğiz hatta genci, yaşlısı, kadını tüm çiftçilerimize ihtiyaç anlarında minimum krediler vereceğiz”
SEVGİ ÇATISI
“Belediyemizin imarethanesinde gerçekten harika çalışıyor. Öncelikle bunun için Başkan Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Biz bunu daha da geliştireceğiz. Nerede ihtiyaç sahibi kadın, çocuk, yaşlı, engelli varsa, bulacağız ve ihtiyacını gidereceğiz. İnşallah hasta nakil ambulansı hizmetini de başlatacağız. Hiçbir ihtiyacı kalmamış refahı yüksek bir Bolu’yu oluşturacağız inşallah.”
TERMAL SAĞLIK PROJESİ
“Bolu’da iki tane fizik tedavi hastanemiz var. Bu hastanelerimiz çok yoğun. Randevu aldığımızda bile ileri tarihlere verebiliyor. Bolu termal tesisleri ile bir şehir. Bolulu vatandaşlarımızın yararlanabileceği Termal Sağlık Projesi’ni hayata geçireceğiz.”
MİNİA BOLU
“Ne demiştik tarihimizi ileri nesillere, geleceğe aktaracağız. Bizim ne kadar tarihi turistik, doğal zenginliğimiz, ilçelerimizde ne kadar tarihi yerimiz varsa, hepsini minyatür maketler haline getireceğiz. Daha sonra ise minia Bolu platformunda sergileyeceğiz. Hem oradan gelir elde edeceğiz, hem de öğrencilerimiz gençliğimiz için hoşça vakit geçirecekleri bir alanı oluşturacağız.”
AKILLI ŞEHİR SİSTEMİ
“Bolulu vatandaşlarımızın belediyemizden yararlanabilmesi için bir uygulama yapacağız. Vatandaşımız bu uygulamadan girerek Bolu Belediyesi’nin tüm hizmetlerinden yararlanabilecek. Ayrıca şehrimizin her yerinden yararlanabileceğimiz ücretsiz bir internet ağımız olacak. Bolu Belediyesi olarak teknolojiden sonuna kadar yararlanacağız”
ŞEFKAT ORMANI
“Orman dedik ama aslında bu proje konutlardan oluşuyor. Sadece sadece hayatında ev sahibi olmasına imkan olmayan bütün Bolululara konut yapacağız inşallah. Şart bu hayatta ev sahibi olması mümkün olmayan, gelir seviyesi böyle olan, vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız Allah izin verirse.”
FUAR VE KONGRE MERKEZİ
“Ben bakanlıkta çalıştığım dönemde bunu fark ettim. Türkiye bulunduğu konum itibari ile çok büyük bir pazar. Aynı şekilde Bolu’da kaldığı yer itibari ile çok önemli bir noktada. Ufuk işte bu. Hala büyükşehirlerin çözemediği bir konu bu. Türkiye eğer bir İpek Yolu’nda bulunuyorsa, Bolu’da bu yol üzerinde önemli bir merkez. O nedenle fuar ve kongrelerle ilgili bu proje hem Bolu hem Ülkeye hayırlı ve uğurlu olsun.”
BOLU TARİHİ ADASI
“Bolu, Roma döneminde en önemli metropollerden biriymiş. Roma bu bölgeye çok önemli yatırımlar yapmış. Hatta İngiltere’de bunun için tezler yazılıyor, akademisyenler özel olarak ilgileniyor. Yukarı Çarşı’nın olduğu bölge bizim aslında tarihin yaşadığı bir bölge. Biz bu tarihi gün yüzüne çıkaracağız. Fakat bu proje öyle tek dönemde bitmez. Osmanlı’dan bize kalan o güzel evleri yaşatacağımız, içinde restoranları, konaklama yerleri otelleri olan bir merkezi Bolu’ya kazandıracağız.”

20 BİN 14 KİŞİLİK YENİ STADYUM
Son olarak AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, en önemli projesi olarak adlandırdığı yeni stadyumu kamuoyuna tanıttı. Çam kozalağının dış yapısından esinlenerek yapılan stadyumun 20 bin 14 kişilik olacağını söyledi. Ayrıca bu stadyumun bir eşinin dünyada olmadığını da sözlerine ekledi.
Haber: Erol DEĞİRMENCİ boluekspres.com



YAZARLAR

Tamamı