29.03.2024 13:50:23
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İŞKUR Sahaya İndi.!

İŞKUR yöneticileri ve çalışanları Seferberlik kapsamında “Akıl Teriyle, Alın Teriyle” anlayışı içerisinde İŞKUR hizmet binalarının dışına çıkıp, sahaya inen personel iş arayanları kayıt altına almanın yanı sıra vatandaşların sorunlarına da çözüm üretiyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL14 Şubat  2017 Salı - 14:01
İŞKUR “Milli Seferberlik” İçin Sahaya İndi
İŞKUR yöneticileri ve çalışanları “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında ülke genelinde vatandaşlarla bire bir iletişime geçerek ihtiyaçlarına çözüm üretiyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan “Milli Seferberlik” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ilan edilen “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik”e yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İŞKUR “Akıl Teriyle, Alın Teriyle” anlayışı içerisinde..
Seferberlik kapsamında “Akıl Teriyle, Alın Teriyle” anlayışı içerisinde İŞKUR hizmet binalarının dışına çıkan personel iş arayanları kayıt altına almanın yanı sıra vatandaşların sorunlarına da çözüm üretiyor. Özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, büyük işyerleri/hanları, fuar alanları, belediye ve valiliklere ait binalar ve alanlar, pazar yerleri, parklar ve merkezi caddelerde konuşlanarak stant açan İşkur iş ve meslek danışmanları iş arayanları uygun işlere yönlendirerek eşleştirme hizmeti veriyor. Ayrıca meslek öğrenmek isteyenler mesleki eğitim kurslarına, mesleğinde tecrübe kazanmak isteyenler işbaşı eğitim programlarına, kendi işyerini açmak isteyen vatandaşlar ise girişimcilik eğitim programlarına yönlendiriliyor. Bununla birlikte pasif işgücü hizmetleri kapsamında sunulan işsizlik sigortasıyla ilgili de bilgilendirme yapılıyor.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında engelliler başta olmak üzere sosyal hayata katılamayan vatandaşlar da evlerinde ziyaret edilerek, İŞKUR hizmetlerinden faydalanmaları sağlanıyor.



 

YAZARLAR

Tamamı