19.04.2024 08:29:48
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İŞKUR Projeleri Nelerdir? Bilgi Edinildi.

Yeni Kurulan Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu Başkanı Mehmet Bilgin önderliğinde Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Bolulu Hüseyin Mollaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret de İŞKUR'un İstihdam'a Yönelik Destekleri ile hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi alındı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR02 Ağustos  2019 Cuma - 14:30
SÜRKAP, İŞKUR PROJELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ
Ankara, Bolu, Göynük, Mengen, Mudurnu, Kıbrıscık, Polatlı Kıbrıcıklılar ve Akçakoca da kurulan Sürdürülebilir Kalkınma Derneklerince oluşturulan Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu, uygulanabilecek projeleri araştırmaya ve ilgili kurumlara ziyaretleri sürdürmeye devam ediyor.
Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu Başkanı Mehmet Bilgin önderliğinde Ankara Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Metin Alparslan, Mengen Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Mehmet Özdemir ile Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Bolu Dörtdivanlı Hüseyin Mollaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyaret de Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Ramazan Yaman da hazır bulundu.
Ziyaretçilerin yoğunluğu nedeniyle görüşme İl Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Sürdürülebilir Kalkınma Derneklerini Neden Kurduk?
Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu Başkanı Mehmet Bilgin, Sürdürülebilir Kalkınma Derneklerini niçin kurdukları hakkında bilgiler vererek, Bolu ve İlçelerimizde Sürdürülebilir Projelere ihtiyaç olduğunu ifade ederek, istifade edebileceğimiz projeleri araştırıp, ilgili kurumlara ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Siz değerli Müdürümüzün hemşehrimiz olmanız münasebetiyle ziyaret edip, İŞKUR’un projeleri hakkında bilgiler almak istedik. Şu an Ankara, Bolu, Göynük, Mengen, Mudurnu ve Kıbrıscık ilçelerimizde, bunun yanı sıra komşu ilçelerimizden Akçakoca da ve Polatlı Kıbrıscıklılar olarak da Dernekleri resmen kurmuş bulunmaktayız. Diğer ilçelerimiz Dörtdivan, Gerede, Seben ve Yeniçağa da kurulma aşamasında çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıca bizimle birlik ve beraberlik içinde hareket etmek isteyen komşu il ve ilçelerimizde de çalışmalar yapılmaktadır. İnşallah hep birlikte Derneklerimizi Federasyon çatısı altında toplayacağız. Hedefimiz en az dört adet Federasyon ve akabinde Konfederasyonu kuracağız. Değerli vaktinizi ayırıp bizleri kabul ettiğiniz için şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

İŞKUR’un projeleri nelerdir? STK’lar ile işbirliğine gidilebilir mi?
Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu Başkanı Mehmet Bilgin katılımcıların kısaca kendilerini tanıtmasından sonra, İŞKUR projeleri nelerdir? Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu projelere katılabilir miyiz? Bu projelerden ilçelerimiz nasıl yararlanabilir? Gençlerimize yönelik işsizle mücadelede neler yapabiliriz? Bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz.
"İŞKUR’un Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine Yönelik Destekleri vardır"
Ziyaret den son derece memnun olduğunu ifade eden Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Bolu Dörtdivanlı Hemşehrimiz Hüseyin Mollaoğlu kısaca kendini tanıttıktan sonra İŞKUR’un hayata geçirip, uyguladığı “Aktif İşgücü Programları” ile “İstihdama Yönelik Desteklerimiz” çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Mollaoğlu katılımcılara aşağıdaki bilgileri aktardı. “Kurumca yürütülen İşbaşı Eğitim Programı çerçevesinde İş arayan vatandaşlarımıza iş tecrübesi kazandırmak ve işverenlerimize ise ihtiyaç duydukları elemanı kendilerinin yetiştirmesine imkan sağlanıyor. Bu program geleceği mesleklerinde 9 ay, imalat ve bilişim sektöründe 6 ay, diğer sektörlerde ise 3 aya kadar uygulanıyor.
Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Projesinde ise; İşverenlerin talepleri doğrultusunda Kamu-Özel sektör işbirliğinde 8 aya kadar teorik ve uygulamalı nitelikli eleman yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz.
Aktif İşgücü Programları hakkında da bilgi veren Mollaoğlu şunları söyledi;
Kurumumuzca çeşitli mesleklerde gerek istihdam garantili gerekse istihdam garantisiz mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. İstihdam Garantisiz Mesleki Eğitim Kurslarımızda katılımcılara günlük 30 TL, geleneksel mesleklerde açılan kurslar için 40 TL verilmektedir.
İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kurslarımızda ise katılımcılara günlük 40 TL, Sanayi Sektöründe düzenlenen kurslar için 50 TL verilmektedir.
Bahsettiğimiz bu kurslara katılım sağlayanlara Genel Sağlık Sigortası (GSS), İş Kazası ve Meslek Hastalığı sigorta primleri Kumumuzca yatırılmaktadır. Kurs sonunda ise katılımcılara MEB onaylı sertifika verilmektedir.
Kurumumuza ait hangi il de olursak olalım Hizmet Merkezlerimize müracaat edildiği takdirde İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından bilgiler verilerek, yardımcı olunmaktadır.
Toplum Yarına Programlarında İş birliği yapılabilir mi?
SÜRKAP Başkanı Mehmet Bilgin’in Toplum Yararına Programlarında iş birliğine gidebilir miyiz sorusuna İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Mollaoğlu şu cevabı verdi. “Toplum Yararına düzenlenen programlar Kaymakamlıklar, Belediler, Kamu Kurumları ile işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. O nedenle Sivil Toplum Kuruluşları ile yapabilme imkânımız yoktur. Bu program hakkında kısaca bilgi verecek olursak; İşsizliğin yoğun olduğu yerlerde geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan bir programdır. TYP uygulama süresi her bir program için en fazla 9 aydır. Katılımcılara Asgari ücret ve Sosyal Güvenlik prim giderleri kurumumuzca verilmektedir. Bu hususta da Hizmet Birimlerimizden bilgi alınabilir.

Olumlu geçen görüşmenin akabinde İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Mollaoğlu’na bayanlar tarafından günün anısına Türk Bayrağı, Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Ramazan Yaman tarafından Kur’anı Kerim hediye edildi.
Günün anısına çekilen fotoğraflardan sonra ziyaret sonlandırıldı.
Ziyaret Fotoğları için Tıklayın


YAZARLAR

Tamamı