26.04.2024 11:28:27
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İmarethane Sosyal Tesisi Açılıyor

Bolu Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 2008 yılında açılan İmarethane Sosyal Tesisin tamamlanan yenileme tadilatının ardından, yenilenen yeni yüzüyle İmarethane Sosyal Tesisi hizmet binası açılışı 10 Ağustos 2018 Cuma günü saat: 14.00'de gerçekleşecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL03 Ağustos  2018 Cuma - 03:46
BOLU BELEDİYESİ İMARETHANE SOSYAL TESİSİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞECEK
Tadilatı tamamlanan Bolu Belediyesi Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisinin açılışı 10 Ağustos Cuma günü öğle namazı sonrası yapılacak.
Daha çok kişiye hizmet vermek amacıyla genişletilen ve bir süredir tadilatta olan Bolu Belediyesi Başkanlığı Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisinin hizmet binası aşılışı gerçekleşecek.
Merhum İzzet Baysalın On Altın Öğüt’ünden biri olan “Vermeye vakit ayır, verme günün aydınlığıdır.” Sözünü benimsemiş ve “Alan el ile veren eli birleştiren” Bolu Belediyesi Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisinin hizmet binası açılışı 10 Ağustos 2018 Cuma günü saat: 14.00’de gerçekleşecek.
2008 yılında açılan İmarethane Sosyal Tesisin, tamamlanan tadilatının ardından, yenilenen yeni yüzüyle daha kapsamlı ve daha kapasiteli olarak vatandaşlara hizmet vermektedir. Hizmet alan ile hizmet veren tüm Bolu halkının açılışa davetli olduğu Bolu Belediyesi Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisi birçok birimi ile hizmet veriyor.
Ev eşyası vermek isteyenlerin adreslerini bildirmesi sonucu, verilen eşyalar alınarak, ihtiyacı olanlara hemen götürülüyor. Yine hayır çarşısı mağazasında, insanların kullanmadığı kıyafetler, fabrikalardan gelen eşyalar, ihtiyacı olup gelen kişilere veriliyor. Kişiler buradan istediği kıyafeti seçip, beğenip alıyor. Kuru gıda bankasında da yine maddi durumu yeterli olmayan dul, yetim, çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere destek amaçlı, Bolu içinden, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve yurtdışından hayırseverler, işletmeler, fabrikalar, kişiler destek veriyor. Ramazan ayında hayırseverlerin verdikleri gıda paketleriyle, fabrikalar ürettikleri ürünleri vermesiyle, vatandaşlarında bağışlarıyla alınan kuru gıdalar yıl boyunca ihtiyacı olan vatandaşlara belirli periyotlarla veriliyor.
Yine sosyal tesis bünyesinde hizmet veren “Umut Evi” psikolojik destek alma ihtiyacı hissedenlere, sosyal tesisin psikoloğu tarafından hizmet veriyor. Engelli Koordinasyon Merkezine gelen engelliler, birebir orada sorunlarını paylaşabiliyor. Düşündükleri projeleri varsa aktarabiliyor. Sosyal tesiste bulunan kültür gezileri bürosuna kayıt yaptıranlar Çanakkale, Konya ve çocuklarda Ankara Kültür Gezilerine gidebiliyor. Yine sosyal tesiste bulunan Bolu Belediyesi Proje Gezileri Birimi, hizmetlerin sadece sosyal tesisle sınırlı kalmadığını, belediyenin birçok biriminin hizmet verdiğini, temizlik noktasında bilinç kazandırmak için temizlik işleri müdürlüğüyle organize yapılan çalışmaya bağlı olarak, vatandaşları gruplar halinde götürerek, yapılan çalışmaları yerinde görmesi sağlanıyor. Evde çöpü atarken nasıl atmaları gerektiği noktasında bilinç kazandırmayı hedefleyen “Proje Gezileri” yapılıyor.
Aç ve açıkta kalan olmayacak düsturu ile yola çıkarak bu yönde de hizmet veren Bolu Belediyesi Aşevi, Ramazan ayında, hayırseverlerin desteği ile 30 gün boyunca her akşam 2000 kişiye iftar vermeye devam etmiş, iftar açmaya gelenlerin buluştuğu bir yer olmuştu. Ramazan ayı boyunca hayırseverler, halk, yolcu, misafir, buraya okumaya gelen öğrenciler, gariban tüm herkes gelip iftarını burada açabiliyor. Kurumun aracı olduğu bu iftarlar, hayırsever vatandaşların sponsorluğunda gerçekleşiyor. Hayırseverlerin yaptığı bağışlar evde yatalak olan hastalara, maddi durumu kötü olan insanlara gidiyor. Yaşlılara giden yemekler, onların sağlığına uygun şekilde, diyet yemekleri olarak yapılıyor ve büyük sefer taslarına konularak, evlerine kadar servis ediliyor. Aşevine gelebilenlerde, her gün saat 12.00 ile 15.00 arası yemeklerini yine burada yiyebiliyor.
Depolarında, fırınlarında, bölümlerinde, yemek yenen kısımları gibi kullanım alanlarında yapılan değişiklikleri görmek isteyen vatandaşlar, Cuma günü, Aktaş Mahallesi, Öney Sokak, No:1 adresindeki Bolu Belediyesi Başkanlığı Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisinin açılışına davetlidirler. (Haber: Fatma Marmara / sultanmagazine.com)





YAZARLAR

Tamamı