26.04.2024 01:25:54
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Her Gün 3 Ceviz İyi Gelir

Genç yaşta görülebilen alzheimera sadece genetik vakalarda rastlandığını söyleyen Özel Çağsu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Kadir Tunç, alzheimera karşı kitap ve gazete okumayı, bulmaca çözmeyi ve günde en az 3 ceviz tüketmeyi öneriyor. Bazen de B12 eksikliğine bağlı unutkanlık görülebilir.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK07 Şubat  2019 Perşembe - 18:16
HER UNUTKANLIK ALZHEİMER MIDIR?
Yoğun ve hızla akıp giden yaşam kargaşasında özellikle fikir çalışmaları unutkanlığı da beraberinde getiriyor. Artık sık rastlanan bir şikâyet haline gelen unutkanlık gençlerde de aslında alzheimer habercisi mi? Genç yaşta görülebilen alzheimera sadece genetik vakalarda rastlandığını söyleyen Özel Çağsu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Kadir Tunç, alzheimera karşı kitap ve gazete okumayı, bulmaca çözmeyi ve günde en az 3 ceviz tüketmeyi öneriyor…
Özel Çağsu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Kadir Tunç, unutkanlıktan şikayet eden gençlerin unutkanlıklarının nedenin yoğun yaşam temposu ve fikir çalışmaları olduğunu söyleyerek, “Genç hastalarda her unutkanlığı alzheimer ilişkilendirmemiz doğru değildir. Gençlerdeki unutkanlık günlük hayatın koşuşturmasına bağlı yoğun fikir çalışmaları sonucu ortaya çıkabilir. Bazen de B12 eksikliğine bağlı unutkanlık görülebilir. Genetik vakalarda genç hastalarda Alzheimer gözlemlenebilir. Alzheimer daha çok yaşlılıkla ortaya çıkan genellikle 70 yaş üstü hastalarda gördüğümüz beyin hücrelerinin yitimiyle ortaya çıkan, geri dönüşümü olmayan ve ilerleyici bir hastalıktır” dedi.
İLAÇ TEDAVİ ETMEZ, GECİKTİRİR…
Tunç, alzheimerda kullanılan ilaçların hastalığı geciktirmediğini ancak sürecin hızlı ilerlemesini yavaşlattığını söyleyerek “3 evresi vardır bu hastalığın. Erken evre, orta evre ve son evre dediğimiz son evrede hasta tamamen bilinç ve muhakeme yeteneğini kaybetmiştir hem de sosyal işlerinde ve günlük yaşamında yakınlarının bakıma ihtiyaç duyar olmuştur. Alzheimerda kullandığımız bazı ilaçlar vardır. Bu ilaçlar alzheimerı tamamen durdurmaz ama sürecin hızlı ilerlemesini önlemektedir” diye konuştu.
HERGÜN 2-3 CEVİZ İYİ GELİR…

Batıda alzheimer için aşı ve kök hücre tedavilerinden yeni yeni söz edilmeye başlandığını kaydeden Tunç, alzheimera karşı günde 3 ceviz yemenin önemine değindi. Tunç, “Henüz tamamen önleme şansımız yok. Ama batı ülkelerinde alzheimerda aşı tedavisi veya kök hücre dediğimiz tedaviler yeni yeni gündeme gelmekte. Şu aşamada şu ilaçları alırsak Alzheimer olmayız diye bir şey yok ama biz insanlara zihinleri faal tutmak için okur yazarsa kitap, gazete okumasını, bulmaca çözmesini ve beyine de benzettiğimiz cevizi her gün 2-3 tane yemek gibi önerilerde bulunuyoruz” dedi.
Haber: Arzu SARI merkeztv.com.tr




YAZARLAR

Tamamı