19.04.2024 01:32:40
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

'Gören Göz Cihazı' Ücretsiz!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürütmüş olduğu Gören Göz Projesinin üçüncü Fazı kapsamında görme engelli vatandaşlara Gören Göz Cihazı dağıtımı gerçekleştirilecek. Gören Göz Cihazı almak isteyen vatandaşlar başvurularını Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yapması gerekiyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK15 Mayıs  2018 Salı - 17:47
Bolu da "Gören göz cihazı" Ücretsiz Olarak Verilecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ‘Gören Göz Projesi’ ile bu yıl 41 ilde 5 bin kişiye gören göz uygulaması yüklü akıllı cihazlar dağıtılacak. Uygulama sayesinde görme engelli vatandaşlar istediği yere rahatça gidebilecek ve internete erişim imkânı sağlayabilecek.
Akıllı cihazlara yüklenen “Gören Göz Uygulaması” ile engelli vatandaşların hayatı kolaylaşıyor. Onlar da, kimseye ihtiyaç duymadan günlük hayata karışıp gezebiliyorlar.
Projeyi 2010’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı birlikte başlatmıştı. Geçtiğimiz yıllarda 26 ilde 10 bin cihaz dağıtılmıştı. Bu yıl ise 41 ilde 5 bin “Gören Göz” cihazı, görme engelli vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Cihaza sahip olmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvurmak yetiyor. Gören Göz Cihazı almak isteyen vatandaşlar, 7 Mayıs tarihinden itibaren ön başvurularını Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yapacak.
Gören Göz Cihazı için başvuru koşulları:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2018 yılı itibariyle 12 yaş ve üzerinde olmak,
Engelli Sağlık Kurulu Raporuna göre görme engeline ilişkin tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %70 ve üzerinde olmak,(Görme engellinin birden fazla engelinin olması halinde görme engeline ilişkin oran dikkate alınacaktır.)
Gören Göz cihazını kullanmaya engel teşkil edecek işitsel, zihinsel veya el ve parmaklarını kullanamayacak derecede ortopedik engeli bulunmamak,
Sayılan şartlara sahip engelli vatandaşların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne; Engelli Sağlık Kurul Raporunun fotokopisi (aslını ibraz etmek şartıyla), Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Eğitim hayatına devam eden görme engelli vatandaşların öğrenci belgeleri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. 



 

YAZARLAR

Tamamı