16.04.2024 16:58:55
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Gerede de 2018 Yılı..

Bolu Gerede Belediye'si başarılı çalışmalarını aralıksız sürdürerek, 2018 yılında da çözüme kavuşturduğu ve tamamladığı projelerle ilçe halkına hizmet etmeye devam ediyor. İşte ilimiz Gerede ilçesinde 2018 yılında yapılan bazı çalışmalar:

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR08 Ocak  2019 Salı - 03:04
GEREDE BELEDİYESİ 2018’DE DUR DURAK BİLMEDİ
Bolu Gerede Belediyesi, yaptığı çalışmalar ve verdiği hizmetler ile Gerede ilçemizde önemli bir gelişme ve kalkınmayı sağlayarak, 2018 yılında da yaptığı çeşitli çalışmalar ile ilçenin çehresini değiştirdi. Başarılı çalışmalarını aralıksız sürdüren Gerede Belediye’si 2018 yılında gerçekleştirdiği projelerle ilçenin kalkınmasına büyük katkılar sağladı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar 2018 yılında yapılan çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Halkımız ile iç içe olmaya, onların sorunlarını ve bizden beklentilerini her zaman dinlemeye gayret ediyoruz. Bu yönden bir sorunumuz yok. Memleketimizin insanı her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz çalışmaktan yılmıyoruz, vatandaşlarımızdan aldığımız destekle yılmayacağız da. İlçemizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirme gayretindeyiz. Tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunarım.”
İşte ilimiz Gerede ilçesinde 2018 yılında yapılan bazı çalışmalar:
GEREDE´ YE YENİ OKULLAR KAZANDIRILDI
Gerede yeni okullarına kavuştu, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın büyük gayretleri, hayırseverlerin desteği ile Gerede’ ye yeni okullar yapıldı.
Seviller Mahallesinde bulunan M. Z. Güzelce okulunun inşaatı bitti ve 2. Dönem eğitime başlanacak. Hayırsever hemşehrilerimiz Emin Evim Şirketler Grubu tarafından arsasını belediyemizin tahsis ettiği Yeni Mahalle’ye yapılan Habibullah Üstün Kız İmam Hatip Lisesi bitti ve eğitim-öğretime başladı, ayrıca Esentepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turizm Otelcilik) okulu içinde eski Ticaret Meslek Lisesinin olduğu yere yeni okul binası inşaatı tamamlanmak üzere. Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün büyük gayretleri ile İlçenin zorunlu hizmet kapsamına alındığı için branşında öğretmen açığıda yok, birçok öğrenci şehir dışından da gelerek ilçede öğrenim görüyor. Türkiye’de sınıf ortalamaları 24 iken İlçede 17. Ayrıca Şu anda Kentsel Dönüşüm alanı içersinde kalan ve yeniden yapılması gereken Halil Nom İlk ve Orta Okulu için girişimler devam ediyor.
KİLİSELİ TÜCCAR HAN´DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
İlçemiz arasta bölgesinde bulunan ve tarihi yapısıyla Gerede’nin ilk ticaret merkezi olan Kiliseli Han’ın restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor.
Çalışmaların başlamasıyla birlikte eski günlerdeki ihtişamlı görünümüne kavuşmaya başlayan tüccar han Tarihi dokusu bozulmadan zamanın mimarisine göre restorasyon çalışmaları neticesinde henüz yapımı tamamlanmamış olsa da ilgi çekmeyi başarıyor.
“Belediyenin öncülüğünde ve rehberliğinde Tarihi Kiliseli Han'ın restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tüccar Han hem turizme hem de ekonomiye kazandırılacak. Restorasyon bittiğinde Tüccar Han; üst katları butik otel 25 Odalı, zemin katta restoran ve diğer dükkanlarda yöresel ürün satış merkezi olacak. İlçenin turizm değerine değer katacak Gerede'nin tarihi dokusuna uygun bir iş merkezi haline getirilecek. Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gerekli restorasyon projelerinin onayı alındıktan sonra projeye resmen başlanılmıştı ve yapımı hızlı şekilde devam ediyor.
GEREDE BELEDİYESİ "WHATSAPP İLETİŞİM HATTI" KURDU
Gerede Belediyesi vatandaşların belediyeye daha kolay ulaşması, talep ve isteklerini daha çabuk iletebilmesi için Whatsapp İletişim Hattı kurdu.
Gerede Belediyesi WhatsApp İletişim hattına gelen tüm bildirimler yetkililer tarafından değerlendirilmeye tabi tutulacak. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatıyla hayata geçen proje ile vatandaşlar belediyeye bildirmek istedikleri sorunların çözümü için günümüzün en yaygın ve hızlı iletişim ve paylaşım platformu olan Whatsapp'ı kullanabilecek.
Uygulamayı kullanan vatandaşlar 0532 716 67 02 numaralı telefondan Gerede Belediyesi Whatsapp iletişim hattına her türlü öneri, talep ve şikâyetleri fotoğraf ve konum bilgilerini de ekleyerek gönderebilecek. Bu şekilde iletişim haricinde AK Masa tarafından Watsappta “Gerede Bld İletişim Hattı” gurupları kurularak isteyen hemşehrilerimiz bu guruplara dahil edilerek buradan özellikle çok talep gören cenaze ilanları, Belediye etkinliklerinin yer saat bilgileri, haftalık nöbetçi eczane bilgisi ve tüm resmi duyurular bu guruplar aracılığıyla üyelere gönderilecek. Guruplar tek taraflı bilgilendirmeye açık karşı yazışmaya kapalı. Günümüzde bir çok mesajın iletildiği platform zaman zaman yılgınlıklara ve bilgi kirliliğine yol açtığı için Gerede Belediyesi Watsapp gurupları sadece yöneticiler tarafından paylaşım yapılacak. Ama hat genel kullanıma açık olacak.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE UZLAŞMALAR BAŞLADI
Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı vatandaşların yüzde yüz onayı ile dönüşüm çalışmalarını sürdüren Gerede Belediyesi geçen sene ön uzlaşmayı tamamlayarak topladığı talepler doğrultusunda konut ve işyeri sayılarını belirleyerek projesini Bakanlığa onaylatmıştı. Hazırlanan kesin yerleşim planını maket üzerinde hak sahiplerine göstererek kesin uzlaşma görüşmelerini başlattı. En kısa sürede tamamlanması planlanan uzlaşma görüşmelerinin ardından İlkbaharda yapım ihalesine çıkılması planlanıyor. Proje kapsamında; Depreme dayanıklı konutlar inşa ederken yeşil alanlarıyla, yollarıyla ve parklarıyla Demirciler Mahallesi modern bir görünüme kavuşacak.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; "Altyapısı ve ulaşım meselesi olmayan, mahalle kültürünü koruyan Demirciler Mahallesi her yönüyle insanların yaşamak isteyeceği bir yer olacak. Hem fiziki, hem de sosyal açıdan kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri ile Demirciler Mahallesi’ni geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Mahalleyi yeniden inşa ederken önceliğimiz vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarmaktır. Mekân dönüşümdeki maksadımız ise sürdürülebilir şehircilik politikası ile Demirciler Mahallesi’ni geleceğe taşımaktır" dedi.
4.5 YILDA 55 KM. ASFALT ATILDI 15 KM KİLİT PARKE TAŞI DÖŞENDİ
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ilçede rekor düzeyde asfalt ve kaldırım çalışması yürütüldüğünü geçen 4,5 yılda Gerede’de ihtiyaç görülen bölgelere 55 kilometre asfalt atıldığını, bu rakamın ilçemiz için rekor olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Mustafa Allar, çalışmalar kapsamında 15 kilometre de kaldırım çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti. “Göreve geldiğim 2014 yılında “Vatandaşın ayağı çamura değmeyecek” demiştim. Sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Her yıl programlarımızı yaparak ortalama yıllara sari 30.000 ton sıcak asfalt attık. Emsal belediyelerle kıyaslanmayacak çapta asfalt harekatı yaptık. Yol Medeniyettir düsturuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Allar, çalışmaları sürdürdüklerini, sadece ana arterler değil Gerede’nin tüm mahallelerine asfalt ve parke taşı hizmetini götürdüklerini söyledi.
ŞEHİR STADINDA ÇALIŞMALAR BİTMEK ÜZERE
Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı çalışmalarla Gerede’nin değişimi ve dönüşümü noktasında hizmetlerin hızlı bir şekilde yapılmasına devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün takipleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 1 milyon 400 bin TL ödenek kazandırılarak Şehir Stadındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Devam eden çalışmalarda, tel örgüleri yenilenen Şehir Stadyumunun drenaj ve zemin alt yapı düzenlemesi tamamlanarak sentetik çimlerin döşenmesi de tamamlandı, Ayrıca Şehir Stadyumunun etrafına çim yüzeyli koşu pisti de yapılarak sporsever halkın hizmetine sunulacak.
ESENTEPEYE ALTERNATİF OLACAK
Gerede Belediyesi’nin Orman İşletmesi alanının rezerv konut ve kent ormanı olarak düzenlenmesi projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’na yapılan girişimler sonucu Orman İşletme bölgesinde 125.000 m² 'lik alan Gerede Belediyesi’ne tahsis edilmesine karar verildi.
Gerede Belediyesi alanda yapacağı peyzaj düzenlemeleriyle mesirelik alanı ve ağaçları da koruyarak vatandaşların kullanımına açacak. Uygulanacak proje ile yaz kış çevre İl ve İlçelerden yerli yabancı birçok misafiri ağırlayan Esentepe Mesireliğinin yükünü de hafifletecek.
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamasında “Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde Orman İşletmesine ait alanda 125.000 M2'lik alan Belediyemize tahsis ediliyor. Yeni Dönemde yapacağımız peyzaj düzenlemeleriyle mesirelik alanı ağaçlarımızı da koruyarak halkımızın kullanımına açacağız. Esentepe Mesireliği'nin yükünü de hafifletmiş olacağız. İlçemize Hayırlı olsun. 125.000 M2’lik tomruk alanının da tahsisi çalışmaları devam ediyor. Toplam 250.000 M2’lik bir alan. Amacımız bu kısmı da fay hattı üzerinde olan şehrimize rezerv konut alanı kazandırmak” dedi.
ALT ARASTANIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ
Geçtiğimiz yıllarda H. Emin Efendi Caddesine bakan 6 cephesi yenilenerek görsel çevre kirliliği giderilen, kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak Şehir siluetine uygun hale getirilen ve olumlu tepkiler alan alt arastanın 6 iç cephesi, yolları, kaldırımları, balkonları ve diğer bölümlerindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırılması amacıyla başlayan çalışmalar tamamlandı.
İlçemiz merkezinde bulunan, çoğunlukla ticari faaliyet gösteren ve dört bloktan oluşan alt arastanın cephe sağlıklaştırma ve yol düzenlemesi kapsamında oluk, saçak, tabela kısımları ahşapların, çatıların, bacaların yenilenmesi cephelerdeki görüntü kirliliği aslına uygun olarak Türk mimarisi gözetilerek yenilendi. Yapılan dış cephe düzenlemelerinin ardından görüntü kirliliğine sebep olan ilan-reklam tabelaları ve tanıtım panoları için tek tip standart uygulandı, elektrik ve telefon kabloları da düzenlenerek alt arasta çarşısı daha estetik bir görünüm kazandı.
Yapılan çalışmalardan alt arasta esnafı oldukça memnun olurken Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın yaptığı incelemelerde kendisine teşekkür ettiler.
DEVLET HASTANESİNDE SONA GELİNDİ
Bolu Milletvekili Fehmi Füpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın girişimleriyle, yapımına geçtiğimiz yıl başlanılan hastane ek binası ile güçlendirme ve yenileme çalışmaları tamamlanan hizmet binasının taşınma süreci tamamlanarak geçtiğimiz bahar aylarında vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu, eski hastane hizmet binası da yenileme ve güçlendirme çalışmaları bitirilerek yenilenmiş olarak hizmet vermeye başlayacak.
DERİ O.S.B´DE FABRİKALAR YÜKSELİYOR
Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesinde temel atma ve fabrika yapma çalışmaları hızla devam ediyor. Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün altyapı için sağlamış olduğu kaynaklar, hibeler ve fabrikaların yapımı için Devletten alınan hibe ve krediler ile birlikte şehir içinde kalan tabakhanelerin taşınmasında büyük bir atılım yaşandı.
Geçtiğimiz yıl temeli atılan ilk fabrikanın ardından diğer sanayicilerde temel atma çalışmaları ve hazırlıklarını hızla sürdürüyor.
Gerede Deri Organize Sanayi bölgesinde birçok deri fabrikası inşaatının yapımı tüm hızıyla devam ediyor,.
Daha temiz ve modern bir ortamda üretim ve çalışma imkânı sağlayacak fabrikalar; tedarik noktasında Türkiye’nin Ayakkabılık deri ihtiyacının %40’ı Gerede’de üretilmekte. Modern tesislerde yapılacak üretimlerde hem kalite hem de üretim miktarının artması bekleniyor.
İlçe ekonomisi ve personel istihdamı konusunda ilçemizde ilk sırayı alan deri üretim fabrikalarının Gerede’nin ekonomisinin bel kemiğini oluşturmaya devam edecek.
Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü yaptığı açıklamada; Deri Sanayinin taşınması noktasındaki süreç resmen başladı, deri organize sanayi Gerede ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Deri OSB ile ilgili öncelikli düşüncemiz Gerede’deki dericilerimizdir. Dericilerimiz Deri OSB’de daha modern şartlarda ham derileri işleyecekler, kalite artacağı için dolayısıyla üretim de artacak ve istihdam artışı sağlanacak. Deri sanayide çalışan kardeşlerimiz daha iyi şartlarda çalışma imkânı bulacaklar, bu fabrikalarımızın kısa zamanda bitirilerek hizmete açılmasını temenni ediyoruz. Öncü olan, elini taşın altına koyan, ülke ekonomisine güvenerek yatırım yapmaya devam eden üreten tüm hemşehrilerime, sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
ŞEHİT FATİH KALU SOSYAL HİZMET MERKEZİ AÇILDI
Gerede Şehit Fatih Kalu Sosyal Hizmet Merkezi 13 Nisan 2018 de düzenlenen törenle açılmıştı. Gerede Sosyal Hizmet Merkezinde İhtiyaç sahipleri tespit edilerek sosyal hizmet müdahalesinin gerçekleşmesi çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri veriliyor. İlçemiz ve Köylerimizdeki Engelli, Yaşlılar için evde bakım hizmeti ve 0-18 yaş grubundaki ilçemiz gençleri için sosyal ve ekonomik destekler verilerek, aile ve destek hizmetleri ekipleri tarafından hane hane dolaşılıp ilçemizde oluşan sosyal sorunlar ve sıkıntılardan oluşan risk haritaları çıkarılıp istişareler yapılarak ilçemizdeki sıkıntıların çözülmesi için çalışmalar yapılacaktır. İlçemiz için önemli ve değerli olan bu kurum Gerede’ye kazandırıldı.
KEÇELİ İÇME SUYU PROJESİ´SONA GELİNDİ
Yaklaşık 7 Milyon TL’ye mal olan Keçeli İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Gelinen süreçte Keçeli Suyu Projesi’nin büyük kısmı tamamlandı Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede İlçesinin gerek Yeniçağ’dan gerekse Yünlü Yaylalarından gelen su ile ihtiyacının karşılandığını belirterek şöyle dedi. “İlçemiz içme suyu eksikliği şu anda yok. En büyük problem bu sular İlçemize getirilirken arazi yapısı sebebiyle pompalama sistemi nedeniyle aylık yaklaşık 150.000 TL elektrik maliyeti Belediyemize büyük külfet getiriyor. Belediyenin yıllık gelirinin 22 Milyon TL dolaylarında olduğunu belirten Mustafa Allar, bütçenin 3’te 1’lik kısmı kadar bir bedelle Keçeli Suyu’nu Gerede’ye getirdiklerini ifade etti. Allar, Keçeli Suyu kendi cazibesiyle ilçeye geleceği için yıllık 700 bin TL civarında bir paranın belediye kasasında kalacağını, bu önemli kaynakla büyük projelere imza atmaya devam edeceklerini vurguladı.
Gerede şişelenmiş su kalitesinde su içecek. Yetkililer Keçeli Suyu’nun yapılan analizlerde PH ve kalite noktasında Türkiye’nin en kaliteli suyu olduğunun ortaya çıktığını ve bu suyun şişelenebilir su olduğunu bildirildi.
Suyun yarısı Keçeli’den; Keçeli Projesi’nde 30 yıllık bir mücadele söz konusu çevre köy ve ilçelerle sınırdaş olan bir mevkideydi. Allar, “Bugün bu büyük sorunu çözerek boşa akan suyu değerlendiriyoruz. Keçeli’den şu anda yapılan ölçümlerde saniyede 20 ile 30 litre arasında su geliyor. Gerede’nin ihtiyacı olan su saniyede 50 litre civarında. Keçeli Suyu ile Yünlü Yaylası’ndan gelen suyun ilçeye yeteceğini düşünüyoruz. Ancak herhangi bir arıza ya da olumsuzluk durumlarında Yeniçağa’dan su teminine devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar açıklamada, "Halkımız ile iç içe olmaya onların sorunlarını ve bizden beklentilerini her zaman dinlemeye gayret ediyoruz. Bu yönden bir sorunumuz yok. Memleketimizin insanı herşeyin en iyisini hak ediyor biz çalışmaktan yılmıyoruz vatandaşlarımızdan aldığımız destekle yılmayacağızda İlçemizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirme gayretindeyiz. Tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunarım.

YAZARLAR

Tamamı