29.03.2024 18:36:22
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Farkını Gösteren Bir Devlet Adamı

“Bu aziz Millete ne kadar hizmet edersek edelim haklarını ödeyemeyiz” diyen Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan hakkında boluhavadis.net gazetesinin kaleme almış olduğu “Farkını Gösteren Bir Devlet Adamı” yazısını sizlerle paylaşıyorum. Kaymakam Tutkan neler söylemiş bir bakalım..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN07 Mayıs  2018 Pazartesi - 21:33
Kaymakam Tutkan, Vatandaşların sevgisini ve saygısını kazanmayı başardı
Dörtdivan ilçesinde göreve başlayalı 8 ay gibi kısa bir zaman olmasına rağmen vatandaşların sevgisini ve saygısını kazanmayı başaran Kaymakam Uğur Tutkan, ilçedeki yönetimi ve örnek devlet adamlığıyla dikkat çekmeye devam ediyor.
Bürokrasi hantallığını ortadan kaldırdı
Protokolden uzak vatandaşın içerisinde onlardan biri olmayı başaran Kaymakam Tutkan, bürokrasi hantallığı ortadan kaldırarak, vatandaşın önünü açan ve hızlı çözüm bulan yönetimiyle Dörtdivan halkının takdirini kazanıyor.
Dörtdivan halkından övgüyle bahsetti
Dörtdivan halkından övgüyle bahseden Kaymakam Uğur Tutkan; “Dörtdivan yabancı olmadığımız bir memleket. İsminden anlaşıldığı gibi, geçmişi tarihi olan köklü bir ilçe, insanı hamurunu, mayasını bu geçmişten ve tarihten alıyor. Devletine ve Milletine bağlılığı hat safhada. Böylesine insanları içinde barındıran bir ilçede görev yapmaktan son derece mutluyum. Biz bürokratlar olarak Milletimizin önünde engel olmamalıyız. Milletimiz zaten devletinden ne isteyeceğini gayet iyi biliyor. Dörtdivan, doğasıyla, ulaşımıyla farklı bir yer. Eksiklerimiz var tabi ama insan kalitesiyle bu eksikleri aşmış durumda. Böyle bir Millete de hizmet etmenin sorumluğu ağır oluyor. Biz bu sorumluluğumuzun farkındayız” ifadelerine yer verdi.

“Bürokrat kendini vatandaştan üstün göremez”
Bir memur veya bir bürokrat atandığı yörede kendini vatandaştan üstün görüyorsa, orada isterse dünyaları fethetsin başarılı olmasının mümkün olmadığını belirten Kaymakam Tutkan; “Ben hiçbir zaman makamında, koltuğunda oturan bir bürokrat olmadım. Sürekli vatandaşlarla iç içeyiz. Köy köy, mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. İlçenin derdi dermanı nedir buna kafa yoruyoruz. Protokolü çok önemseyen biri değilim. Vatandaşlar bunu görüyor. Sokağa girip çıktığımda; ‘evladım, kardeşim’ diye hitap edilmesi benim için gurur kaynağıdır. Onlar beni kendi evlatları gibi kabul etti. Bunun yanında atanmış bir bürokrat olarak saygılarını da hiçbir zaman eksik etmediler. Karşılıklı önce sevgi sonra saygı oluştu aramızda, inşallah da böyle devam eder” cümlelerini kullandı.
“Milletimiz Devletine hiçbir zaman yük olmadı”
Dörtdivan’da görev yapmanın kendisi için şeref olduğunu dile getiren Kaymakam Uğur Tutkan; “Dörtdivan çok farklı ve müstesna bir ilçe. Türkiye’nin küçük bir yapısını burada bulabilirsiniz. Böyle bir yerde görev yapmak bizim şereftir. Buranın seçilmişleri ve ahalisiyle birlikte yatırımlarımızı ve hizmetlerimizi şekillendiriyoruz. Bize düşen yatırımların önünü açarak, hızlandırarak, doğru yönlendirmektir. Türk Milleti devletine hiçbir zaman yük olmayan bir Millettir. Bizim Milletimiz Devletine şunu söyler; ‘sen gel hizmetini yap, bize düşen bir şey olursa söyle yaparız.’ Bunu 15 Temmuz’da çok net gördük. Devletimiz Milletine sokağa çık dedi. Milletimiz hiç düşünmeden cansiperane sokağa çıktı. O gece sokağa çıkanlara bir bakın, bu Milleti ve özünü orada göreceksiniz. Ben bugün Dörtdivan’da görev yapmaktan çok mutluyum ve rahatım. Fakat bu rahatlık Milletimize olan güvenin rahatlığıdır” dedi. (boluhavadis.net)






YAZARLAR

Tamamı