28.03.2024 20:54:31
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Evet de, Hayır da Diyen Hain Değil.!

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, referandum öncesinde özellikle sosyal medya aracılığıyla başlatılan linç kampanyalarına dikkat çekti. Evet diyende Hayır diyende bizim onurlu vatandaşımız. Kimsenin provokasyona gelmemesi gerektiğini vurguladı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET13 Şubat  2017 Pazartesi - 11:04
Ercoşkun, Refarandum da Evet ya da hayır oyu vereceklerin özellikle sosyal medyada linç edilerek hain ilan edilmesine de tepki göstererek açıklamada bulundu.
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, bu referandumun da diğerleri gibi demokratik bir seçim olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı; "Evet diyende bizim için Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir vatandaşıdır. Hayır diyende aynı şekilde Türkiye cumhuriyetinin onurlu bir vatandaşıdır. Siyasetçiler olarak bize düşen 18 maddeden oluşan bu paketi en detaylı bir şekilde anlatabilmektir. Eğer yeterli ve doğru bilgiye sahip olunmaz ise o zaman değerlendirmeler de eksik olur. Sonuçta aynı seviyede bilgi ile değerlendirilirse herkes özgür hür düşüncesine sahip olur. Dolayı ile burada hakaret eden evet diyenleri bu manada rencide eden tamamen hakaret üzerine kurulan propagandayı kesinlikle tavsif etmiyorum. Diğer taraftan biz AKP olarak 2001 yılında parti programımızda sivil anayasa taahhüdümüzü 2010 yılında bu yana masaya koyduğumuz belki şu paketin içinde yüzde 95 değişikliği milletin önüne getiriyoruz. 7 senedir masanın üstünde duran paketi milletimiz oylayacak. Onun için vatan için eğer bir katkı vermek, olumlu bir görüş ortaya koymak isteyen herkes bunun komisyon görüşmelerinde yapsalardı eğer o zaman şuan ki ifadeler bir mana içerirdi. Ama ilk andan itibaren yalanlar üzerine kurulan süreci maalesef yaşadık. Burada ne ülke ne millet ne parlamento ve partiler hiçbir şey kazanmaz. Burada bir uzlaşma kültürünün oluşabilmesi için olumlu bir şekilde görüşlerin ortaya koyması gerekirdi. Biz bunu Ak Parti olarak yaptık. Burada tatbikî 18 maddelik anayasayı anlatmaya vakit yetmez. Cumhurbaşkanımızın imzasından sonra ilk demecimi bu manada olmasını düşündüm. Evet de bizim hayır da bizimdir. Türkiye vatandaşımızın kararı ne ise herkesin buna saygı duyması ona göre istikametini çizmelidir. Bolu olarak 2007 referandumundaki desteğin fazlasını gerçekleşeceğini düşünmekteyim. Biz disiplinli bir teşkilat olarak genel merkezin çizeceği program ile devam ederiz. Biz zaten teşkilat olarak zaten sahadayız."





YAZARLAR

Tamamı