29.03.2024 09:36:54
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan Yatırımlara Kavuşacak.!

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, referandum turları kapsamında ziyaret ettiği Dörtdivan'da vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni anlattı, ulaşım ve doğalgaz yatırımları hakkında vatandaşların yüzünü güldüren açıklamalar yaptı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET20 Mart  2017 Pazartesi - 16:12
Ercoşkun: "Dörtdivan heyecanla beklediği yatırımlara kavuşacak"
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni anlatmak üzere Dörtdivan İlçesi'ni ziyaret etti. Şahin Serin başkanlığındaki AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri ve Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu'nun eşlik ettiği ziyaret turlarında Ercoşkun, ev ve işyeri ziyaretleri gerçekleştirerek, 18 maddeden oluşan Anayasa değişikliğini tüm ayrıntılarıyla anlattı ve vatandaşların yeni hükümet sistemi hakkındaki sorularını yanıtladı.
"Dörtdivan-Yeniçağa Karayolunun yapımı yıl sonuna tamamlanacak"
Milletvekili Ercoşkun, Dörtdivan İlçesi ziyaretinde ayrıca, ilçe sakini vatandaşların hayata geçmesini heyecanla bekledikleri yatırımları açıkladı.
Bolu Milletvekili Ercoşkun, Dörtdivan ve Yeniçağa ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunun yılsonuna tamamlanacağını belirterek, "Dörtdivan-Yeniçağa karayolunun bir kısmı tamamlanmıştı. Bu karayolunda yapımı beklenen kalan kısmı da ihale edildi. Allah'ın izniyle kalan bölümü de Ekim ayı sonuna kadar tamamlayacağız ve bölgenin ulaşım sorununu ortadan kaldıracağız" diye konuştu.
"Dörtdivan'a bu yıl Doğalgaz ana hattı çekilecek"
Milletvekili Ercoşkun, ayrıca, Dörtdivan ilçesinde vatandaşların hayata geçmesini bekledikleri doğalgaz yatırımı hakkında açıklamada bulundu. Ercoşkun, "Dörtdivan'a doğalgaz hattı çekilmesiyle alakalı işlemler tamamlanıyor. Allah'ın izniyle Dörtdivan'a ana hattın bu yıl çekilmesini, ardından da dağıtımın yapılmasını hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Ercoşkun, Dörtdivan ilçesinde vatandaşların sevinçle karşıladığı bu önemli açıklamaları sonrası, yaptığı ziyaretlerde Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında şunları söyledi:
"Başbakanlık kaldırılacak, Cumhurbaşkanını sadece halk seçecek"
"Cumhurbaşkanını 5 yıllığına doğrudan halk seçecek. Cumhurbaşkanı'na yargı yolu açık olacak. Cumhurbaşkanı yardımcılar ve Bakanları Cumhurbaşkanı atayacak. Hem Cumhurbaşkanı, hem TBMM seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek. Sıkıyönetim ve askeri mahkemeler kaldırılacak. HSK üyelerini TBMM ve Cumhurbaşkanı seçecek. Bütçeyi Cumhurbaşkanı belirleyip, Meclis'in onayına sunacak. Başbakanlık kaldırılacak.
"Meclisin yetkisi ve etkisi daha da güçlü hale gelecek"
Anayasa değişikliği ile hedeflenen Cumhurbaşkanlığı Sistemi endişelerin aksine Meclis'i daha da güçlü hale getiriyor. Yeni sistemde Bakanlar Kurulu Meclis dışından oluşturulacağı için veya bakan olacak bir milletvekilinin milletvekilliği düşeceği için yürütmenin, yasama üzerindeki etkisi bitecek ve milletvekilleri daha güçlü ve etkin hale gelecek. Yasa çıkarma ve kaldırma yetkisi yine TBMM'de olacak."



 

YAZARLAR

Tamamı