28.03.2024 21:29:19
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'da Su Krizi Çıktı

Bolu Dörtdivan'da su krizi çıktı. Dörtdivan ilçesi Hokkok Yaylası Karanlık Dere üzerinden, Yeniçağa ilçesi Dereköy'e alınmak istenen su nedeniyle 7 köy muhtarı açıklama yaptı. Köy Muhtarları, haklarının hukuk çerçevesinde korunmasını istedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN06 Temmuz  2020 Pazartesi - 19:40
DÖRTDİVAN DA SU KRİZİ ÇIKTI
Dörtdivan Hokkok Yaylası Karanlık Dere mevkiinden geçen su kaynağının Yeniçağa ilçesi Dereköy’e aktarılmaya çalışılmasına 7 köy muhtarı yaptıkları açıklama ile karşı çıktı. Bölgeye giden Cemaller, Çetikören, Yağbaşlar, Bünüş, Çalköy, Ortaköy ve Dülger köyleri muhtarları kanun çerçevesinde haklarının korunmasını istedi.
“BİZİM KAYNAKLARIMIZA MÜDAHALE VAR”
Yedi Köy Muhtarı adına açıklama yapan Çetikören Köyü Muhtarı Mahmut Koçak, “Karanlık dere mevkiinde bizim tahsisli olarak kaynaklarımız mevcuttur, resmiyette her şeyimiz mevcut. Dereköy’ün sadece 3 tane kaynağı var. Bin litre suları var. Ve bu bin litre sularını almaktan ziyade buradaki yapmış oldukları beton yapı ve bu dereden gelen boru bu derede su bırakmaz. Kesinlikle bu derede su bırakmayacağı, bu derenin kuruyacağı, yaylalardaki hayvanların susuz kalacağı, yani yayla hayatının biteceği belli. Bu derede ne varsa, onların yapmış oldukları şeyin hiçbir doğru yanı yok. 63’lük boruyla alınacak dendi, 160’lık boruyla alınıyor. Bu suyu o şekil bir borunun doldurması da mümkün değil. Onun için buraya bir çözüm bulunması lazım. Burada bizim kaynaklarımıza müdahale var. Bizim kaynaklarımız saniyede 8 litre, 7 köy, 11 üniteden oluşmuş olan cemaller Cemaller, Çetikören, Yağbaşlar, Bünüş, Çalköly, Ortaköy ve Dülger köylerine geliyor. Bu müdahalenin engellenmesini biz bütün yetkililerden arz ediyoruz. Bizim köylerimiz bu yüzden zor durumda. Belki farklı olaylar çıkacak, biz vatandaşa dur desek de herkes hakkını aramak zorunda kalacak. Onun için biz tatlılıkla kanun çerçevesinde haklarımızın korunmasını istiyoruz. Biz bu suyun alınmasına karşıyız” dedi.
Kaynak: N. Halid Altundal bolugundem.com


 

YAZARLAR

Tamamı