29.03.2024 16:54:34
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan da Salep Ekimi

Bolu ili Dörtdivan ilçesinde, kış aylarının vazgeçilmez lezzeti Salep'in üretilmesine başlanıyor. Siyez buğdayından sonra ilçemizde ilk defa Salep ekimini gerçekleştiriyoruz diyen Başkan Efe,” Üreteceğiz. Üreterek kazanacağız. Birlikte başaracağız” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN12 Ekim  2019 Cumartesi - 00:44
Dörtdivan da Siyez Buğdayından Sonra Salep Ekimi
Dünyada ilk kez Türkiye’de tarla ve bahçelerde üretimine başlanan salep çiftçilerin yeni gözdesi. Edinilen bilgiye göre 2019 yılı itibariyle kilosunun 1.000 TL olarak satışa sunulduğu salep üreticilerin yüzünü güldürüyor. Dörtdivan da bu pazardan pay almayı hedefliyor.
Konu ile ilgili sosyal paylaşım facebook da açıklama da bulunan Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe şu ifadelere yer verdi. “İlçemizde katma değeri yüksek tarım ürünlerini desteklemeye devam ediyoruz. SİYEZ buğdayından sonra ilçemizde ilk defa deneme amaçlı olarak SALEP ekimini Hacetler Mahallemizde Seyit Ahmet Ersoy çiftçimizin arazisinde yaptık. Yaz aylarında hasadı yapılacak salep yumruları tekrar tohumluğa bırakılarak daha fazla araziye ekimi yapılacak. İlçemiz için ektiğimiz bu tohumları yüce Rabbim hayırlı ve bereketli eylesin.

Bu çalışma için desteklerini esirgemeyen Bolu İl Tarım ve Orman Müdürümüz İzzet Murat, İlçe Tarım Müdürümüz Mustafa Günaydın ve değerli personellerine, salep konusunda uzman hemşehrimiz Ahmet Yeler kardeşimize çok teşekkür ederim” dedi.


 

YAZARLAR

Tamamı