29.03.2024 11:32:34
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'da Güvenlik Görüşüldü.

Dörtdivan'da ki Okullarımızda güvenliğin sağlanması, Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile mücadele, Çocuklarımızın güvenli şekilde servislerle taşınması amacıyla Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan Başkanlığında toplantı düzenlendi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN08 Eylül  2017 Cuma - 20:23
Dörtdivan da Yeni Eğitim-Öğretim Yılında Alınacak Önlemler Görüşüldü
İçişler Bakanlığının talimatlarıyla Dörtdivan’da ki Okullarımızda güvenliğin sağlanması, Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile mücadele, Çocuklarımızın güvenli şekilde servislerle taşınması amacıyla Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan, 2017-2018 eğitim öğretim yılında okullarda alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.
Toplantıya; Dörtdivan Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, Emniyet Amiri, Sağlık Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.
Bilgi alış verişi yapılan toplantıda alınacak önlemler; okulların çevre güvenliğinin sağlanması, öğrencilerin zararlı madde bağımlılığından uzak tutulması için yapılacak çalışmalar ve okul servislerinin denetimleri ile Aile Okul ilişkileri olarak sıralandı.
Toplantının amacı ile ilgili katılımcılara bilgiler aktaran Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan, okullarda çocukların güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenler ve alınacak önlemler ile ilgili düzenlenen toplantıya katılanlara duyarlılık gösterdikleri için teşekkür eden Kaymakam Turan: “Toplantımızda gerek okullarla ilgili mevzuat, gerek güvenlikle ilgili mevzuat ve gerekse bu çerçevede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri, Bolu Valiliğimizin talimatları çerçevesinde, ilimizdeki okulların güvenliği ile ilgili konularda mevcut durumu ele alacağız, geçen eğitim-öğretim yılında yaşanan sorunları değerlendireceğiz ve daha sonra da bu yıl yapılması gerekenler ve bu konuda hepimizin üzerine düşen sorumluluklar çerçevesinde neler yapabileceğimizi değerlendirme fırsatı bulacağız. Çocuklarımızın okullara güvenli bir şekilde gidip gelmesi için hepimizin üzerine düşen görevler var. Öncelikle çocuklarımızın, gençlerimizin bize birer emanet olduğunu unutmadan onların hem can güvenliğini hem de sağlığını tehlikeye atabilecek noktalarda çok önemli tedbirler almamız gerekir. Kurumlarımızla, Muhtarlarımızla ve Ailelerimizle birlikte gençlerimizin geleceği için çalışacağız”
Dörtdivan İlçe Milliği Eğitim Müdürü Erdal BAL yaptığı sunumla; “Okulların güvenliğini sağlamak konusunda daha önceki toplantılarda alınmış kararlar, uygulamalar ve yeniden yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Okullardaki kamera sistemleri, yapılan tadilat ve iyileştirmeler, bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar, okul çevresinde alınacak tedbirler ile ilgili yapılan toplantı ve seminerler ve okul servisleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında yaptığı sunumla katılımcılar bilgilendiren BAL, ilçenin eğitim öğretim durumu hakkında da bilgi vererek, “Dörtdivan da 6 okul 90 öğretmen 705 öğrenci ile 302 si taşımalı olmak üzere 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazırız” dedi.
Muhtarlar ve Okul Aile Birliği Başkanlarınında görüş ve fikirleri alınarak, toplantı sonlandırıldı.




 

YAZARLAR

Tamamı