27.04.2024 22:16:29
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan da Arapça Yarışma !

Arapça Yarışmaları bu yıl Dörtdivan da gerçekleştirildi. Arapçayı sevdirmek ve yaygınlaştırmak için Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce yürütülen Arapça Yarışmalarının Bolu il elemelerine Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ev sahipliği yaparken, Çocuk Şarkıları kategorisinde Bolu il birincisi oldu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN01 Nisan  2018 Pazar - 10:46
DÖRTDİVAN DA ARAPÇA ETKİNLİK YARIŞMALARI YAPILDI
Arapça sadece insanların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan bir dil değildir. İslam dili, Kur'an dili ve Sünnet dilidir. Mensubu olduğumuz dini İslamı, kılavuzumuz olan Kur'an-ı Kerim'i, ümmeti olduğumuz Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'i daha iyi anlamak ve hayatımıza nakşetmek için Arapça biz Müslümanlar için bir yabancı dilden ötesidir.
Arapça'yı sevdirmek ve yaygınlaştırmak için Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce yürütülen Arapça Yarışmaları'nın il elemelerine Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ev sahipliği yaptı.
Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen yarışmalarda Çocuk Şarkıları, Şiir ve Metin Canlandırma kategorilerinde yarışan Bolu'daki İmam Hatip Ortaokulları idareci, öğretmen ve öğrencileri Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda ağırlandı.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal BAL, Bolu ilindeki İmam Hatip Okullarının idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerinin katıldığı yarışmalar, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı ve Kur'an Tilaveti ile devam etti.
Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tuncay Demirtaş'ın açılış konuşmasının ardından yarışmaların icrasına geçildi. Arapça konusunda uzman kişilerden oluşan Jüri Üyeleri'nin puanlaması ile dereceye giren okullar belli oldu ve ödül törenine geçildi.
Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu olarak her üç kategoride katıldğı yarışmalarda Çocuk Şarkıları kategorisinde Bolu il birincisi olurken, Şiir dalında Hacı Bayram Veli İmam Hatip Ortaokulu, Metin Canlandırma dalında ise 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Bolu İl birincisi oldular.

Yarışmalara katılan Bolu'daki İmam Hatip Ortaokulları idareci, öğretmen ve öğrencilerini, yarışmalara büyük bir hevesle katılım göstererek hazırlanan ve ayrıca Çocuk Şarkıları kategorisinde Bolu il birincisi olarak bizleri gururlandıran okulumuz öğrencilerini tebrik ederiz diyen Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tucay Demirtaş; "Yarışmaların gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı ilçemiz Kaymakamı Uğur Tutkan'a, Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu'na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal BAL'a, salonlarını kullandığımız ve misafirlerimize kahvaltı ikramında bulunduğumuz Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Varol'a ve ekibine, yarışmalardan sonra yemek ikramında bulunduğumuz Anadolu Lisesi Müdür V. Sema Karaoğlu ve ekibine, aralarında İlçe Müftüsü Bekir Engin'in de bulunduğu Jüri Üyelerine, ev sahipliğini üstlendiğimiz yarışmalardaki emek ve katkılarından dolayı okulumuz öğretmen ve personeline sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" dedi.





YAZARLAR

Tamamı