28.03.2024 16:59:36
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan da 55 Kaçak Yapı !

Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Kazgan, 31 Aralık 2017 tarihli uydu fotoğraflarından yapılan incelemelerde kaçak yapılar tek tek tespit edilmeye başlandığını ifade ederek, Dörtdivan ilçesinde 55 yapıyı tespit ettiklerini, bu sayının artacağını ve kaçak yapı yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL23 Eylül  2018 Pazar - 15:17
İmar Barışı’na Bolu’dan Binlerce Başvuru
İmar Barışı hakkında Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Kazgan dan bilgi alan Bolu Takip Muhabiri Erol Değirmenci İmar barışında önemli açıklamalara yer verirken, Dörtdivan İlçesinde yapılan kaçak yapılar hakkında da bilgiler aktardı. Dörtdivan İlçesi hakkında ki bilgiler haberimizde...
“KAÇAK YAPI YAPANLAR MAHKEME HUZURUNDA HESAP VERECEK”
Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Kazgan vatandaşların mutlaka kaçak yapılardan uzak durması gerektiğini ifade ederek, “2017 tarihinden sonra vatandaşlarımızın kaçak yapılardan uzak durması gerekiyor. Çünkü tüm emekleri ve paraları boşa gidecek. Bu yapıları yapan kişiler de mahkeme önünde gereken hesabı verecek” ifadelerini kullandı.
Bolu’da, Haziran ayında başlayan imar barışı için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne toplam 7 bin 11 başvuru yapıldı. Yapı kayıt belgesi çıkan 3 bin 433 başvuru bulunurken, 3 bin 578 kişi paralarını ödemeleri halinde belgesini alacak. Bolu’da başvurular üzerinden devlete 9 milyon 800 bin lira gelir sağlanırken, bu rakamın 30 milyonu bulması bekleniyor. İmar barışı için son başvuru tarihi 31 Ekim, para ödemeleri için son gün ise 31 Aralık.
BARIŞI SUİSTİMAL EDENLER MAHKEMEDE HESAP VERECEK
İmar barışını suistimal eden kişiler için ise Bakanlık düğmeye bastı. 31 Aralık 2017 tarihli uydu fotoğraflarından yapılan incelemelerde kaçak yapılar tek tek tespit edilmeye başladı. Bolu İl Müdürü Kazgan şu an sadece Dörtdivan ilçesinde 55 yapıyı tespit ettiklerini, bu sayının artacağını ve kaçak yapı yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek, “İlimizde imar barışı, imar yapı barışı olarak algılanmaya başladı. Vatandaşlarımız yaylalarımızı talan etmeye başladı. Vatandaşlarımızın şu bilmesi lazım ki müdürlüğümüz buna kesinlikle müsaade etmeyecektir. Bu konu hakkında gerekli çalışmalarımız başlamıştır. Arkadaşlarımız tarafından bu yapılar tek tek tespit ediliyor. Şu ana kadar bizim tespit ettiğimiz 55 yapı var. Bu sadece Dörtdivan ilçesinde yapılan tespit. Bunların yıkımı kesinlikle gerçekleşecektir. Elimizde 31 Aralık 2017 tarihli uydu fotoğrafları bakanlığımız tarafından paylaşıma açıldı. Biz bu kaçak yapıların hangi tarihten sonra yapıldığını tespit ederek belgelendireceğiz. Yıkılması için gerekli işlemleri yaptıktan sonra imara aykırı hareket etmek bu kişiler için suç duyurusunda bulunacağız. Mutlak suretle 2017 tarihinden sonra vatandaşlarımızın kaçak yapılardan uzak durması gerekiyor. Çünkü tüm emekleri ve paraları boşa gidecek. Bu yapıları yapan kişiler de mahkeme önünde gereken hesabı verecek.” ifadelerini kullandı.
Haber: Erol Değirmenci Bolu Takip ve Bolu Ekspres
Haberin Detayı için Tıklayın



 

YAZARLAR

Tamamı