25.04.2024 12:35:13
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan da 15 Temmuz

Bolu ili Dörtdivan ilçesinde, Dörtdivan Kaymakamlığı ve Dörtdivan Belediyesi iş birliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Dörtdivan İlçesinde neler yapıldı. Haberimizde..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN17 Temmuz  2019 Çarşamba - 20:02
Dörtdivan da 15 Temmuz Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Bolu ili Dörtdivan ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak, 12 Temmuz Cuma günü 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturulup, Fotoğraf Sergisi açıldı. 15 Temmuz Pazartesi günü ise Şehitlerin Kabri ziyaret edilip, Öğle Namazı öncesi Şehitler için Mevlidi Şerif okunup, Şehitler için okunan Hatmi Şeriflerin duaları yapıldı. Öğle Namazı sonrası vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Akşam üzeride Belediye önündeki 15 Temmuz Şehitler Parkında Milli Birlik Yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, Kaymakamlık önünde geç vakitlere kadar sürdü. İşte Dörtdivan da düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri:

Dörtdivan da 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı Oluşturulup, Fotoğraf Sergisi açıldı.
Dörtdivan da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı çerçevesinde 12 Temmuz Cuma günü 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturularak, Dülger köyünde Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, Dörtdivan Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, daire amirleri, vatandaşlar ile beraber fidanları toprakla buluşturarak ilk cansularını verdiler.

Akabinde ise “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” temalı fotoğraf sergisinin Dörtdivan Belediye Başkanlığı Binası önünde Belediye Başkanı Hamza Efe, Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu ve vatandaşlar ile birlikte açılışı yapıldı. Fotoğraf sergisini gezerken, o akşam yaşananlar gözler önüne geldi.
Fotoğraf sergisi vatandaşlar ile birlikte gezildikten sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anı Defteri’nin doldurulmasıyla program sona erdi.

Dörtdivan da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” coşkuyla kutlandı.
Dörtdivan da 15 Temmuz sabahı ilçede bulunan Şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Öğle namazı öncesi ise ilçe Merkez Camii’nde şehit olan vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okundu ve şehitler için okunan Hatm-i Şeriflerin duaları yapıldı.
Akşam Saat 21.00’de de 15 Temmuz Şehitler Parkı önünden Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe ve Dörtdivan Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu beraberliğinde Dörtdivan Protokolü, Muhtarlar ile bütün vatandaşlar 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşüne başladı. Hükümet Konağı önünde son bulan yürüyüş, Kaymakamlık Binası önünde yapılan programla devam etti.

Program da; 15 Temmuz Belgeseli izlendikten sonra bütün şehitlere ithafen Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, Kur’anı Kerim Tilaveti, Şiirler okunup, 15 Temmuz ile ilgili sinevizyon ve tiyatro gösterileriyle devam etti.
Bütün yurtta selalar okunmasıyla saat 00:14’de Dörtdivan’da da Selalar okunup, akabinde kapanış duası ve vatandaşlara ikramlar verilerek, program sona erdi.
Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe; ‘’O gece gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahramanlıklarına şahit olduğumuz gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah milletimize bir daha 15 Temmuz yaşatmasın” dedi.



YAZARLAR

Tamamı