28.04.2024 00:06:48
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'a Ne Kadar Ödenek?

KÖYDES Projesi kapsamında Bolu'ya ayrılan ödeneğin dağılımında Dörtdivan ilçesine 1 milyon 437 bin 624 TL tahsis edildi. Köroğlu Gazetesinden Aslı Akışın haberine göre Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi kapsamında Bolu'ya 2021 yılı için 324 milyon 174 bin 394 TL kaynak tahsisi yapıldığını aktardı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR06 Mayıs  2021 Perşembe - 18:06
KÖYLERİN ALTYAPISI İÇİN 324 MİLYON TL ÖDENEK AKTARILDI
Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, 2005 yılından bu yana uygulanan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında Bolu’ya 2021 yılı için 324 milyon 174 bin 394 TL kaynak tahsisi yapıldığı söyledi. Köylere aktarılacak ödenekten en çok pay alacak ilçe Merkez olurken, en az pay alacak ise Yeniçağa oldu.
2005 yılında kısa adı KÖYDES olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi başlatıldığını aktaran Yaşar Yüceer, bu proje ile İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığıyla mahalli imkân ve kabiliyetlerin verimli bir şekilde kullanılması suretiyle kısa sürede KÖYDES Projesi ile kırsal altyapının önemli unsurları olan yol, su ve kanalizasyon sorunlarının aşılmasına önemli katkılarda bulunulmasının hedeflendiğini belirtti.
“Emeği Geçen, Katkısı Olan Herkese Teşekkür Ediyorum"
Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, KÖYDES’in çok önemli ve ciddi bir ödenek olduğuna dikkat çekerek; “KÖYDES 2005 yılından bu yana uygulanan bir Ak Parti projesidir. Bizim de il özel idaresi olarak köylerin altyapısındaki en fazla ve temel ödeneğimiz KÖYDES ödeneğimizdir. Son iki yıldır 32 milyondu. 2021 yılı KÖYDES ödeneğimiz 324 milyon 174 bin 394 TL oldu. Bu ödeneğin Bolu’ya gelmesinde başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu bizim için çok önemli ve ciddi bir ödenek. Koronavirüs salgını döneminde devletimizin böyle bir ödeneği ilimize aktardığı için Allah devletimize zeval vermesin. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Ödenekler Belirlenmiş Kriterlere Göre Aktarılır”
2021 yılı için Köylerin içme suları, ulaşım ve alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere Bolu’ya ayrılan ödeneğin dağılımının kriterlere göre belirlendiğini kaydeden Yüceer; “Ödeneğin ilçe dağılımı noktasında da hiç kimsenin insiyatifi ya da bir kararı olmaksızın direkt bakanlık üzerinden belirlenmiş kriterler çerçevesinde her ilçe hesabına aktarılır. Bu konuda benim param az, benim param çok ya da bana neden böyle olmuş diye hiç kimse demez. Çünkü hiçbirimizin ve hiç kimsenin bu konuda insiyatif kullandığı ya da bir karar verdiği bir durum söz konusu değil. Belirlenmiş kriterler, gelişmişlik düzeyine göre yol, su, kanalizasyon ve diğer kriterler yukarıdan belirlenerek her ilçenin kendi hizmet birliği hesabına aktarılır” ifadelerini kullandı.
ÖDENEĞİN İLÇELER BAZINDAKİ DAĞILIMI
Gönderilen ödeneklerin bakanlıkça belirlenen ilçelere göre dağılımı hakkında da bilgi veren Yaşar Yüceer; “Merkez ilçe 7 milyon 767 bin 690 TL, Dörtdivan ilçesi 1 milyon 437 bin 624 TL, Gerede ilçesi 4 milyon 602 bin740 TL, Göynük ilçesi 5 milyon 357 bin 939 TL, Kıbrıscık ilçesi 1 milyon 341 bin 792 TL, Mengen ilçesi 4 milyon 820 bin 38 TL, Mudurnu ilçesi 5 milyon 992 bin 373 TL, Seben ilçesi 1 milyon 975 bin 141 TL ve Yeniçağa ilçesi 879 bin 57 TL şeklinde gerçekleşti. Toplamda 34 milyon 174 bin TL gerçekleşti. Bu ödeneğin ilimize, ilçelerimize, köylerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Dengeleri Gözeterek Planlama Yaparız”
KÖYDES ödeneğinin aktarılması ile planlama çalışmalarının hız kazandığın vurgu yapan Yaşar Yüceer; “Planlama çalışmaları hemen başlamış durumda. Zaten öncesinden de ilçeler bazında alt yapı hazır, yol, su, kanalizasyon noktasında muhtarlarımızın talepleri, ihtiyaçları ve bizden istedikleri belli. Ekiplerimizin bu konuda çalışmaları hazır. Talepler karşısında bizim yetkili teknik elemanlarımız köye kadar gidip çalışmalarını yaparlar. Biz de İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte hizmet birliği üyesi arkadaşlarımız, Sayın Valimiz, hizmet birliği başkanımız Sayın Vali yardımcımızla birlikte bu konuda en hassas dengeleri gözeterek diğer faktörleri de göz önünde bulundurarak önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde bütün ilçelerde olduğu gibi merkez ilçede de planlamalar yaparız. Hemen akabinde konuyla ilgili gerekli ihaleler, süreçler başlatılır” şeklinde konuştu.
“En İyi Şartlarda, En Doğru, En Kalıcı Hizmeti Gerçekleştirmek İçin Çalışıyoruz”
Hedefleri ve amaçlarının bütün hizmetleri gerçekleştirmek olduğunun altını çizen Yüceer; “Allah izin verirse yazın mevsim bitmeden hedefimiz ve amacımız, imkanları sonuna kadar kullanarak, en iyi şartlarda, en doğru, en kalıcı hizmeti gerçekleştirmek üzere, havalar soğumadan bütün hizmetleri gerçekleştirmek niyetindeyiz. İnşallah geçmiş yıllarda olduğu gibi en iyi şekilde köylerimize hizmetleri götürürüz. Sürecin başlangıcından bugüne kadar, bundan sonraki aşamalarda emeği geçen ve katkı veren tüm yetkililere şimdiden teşekkür ediyorum. İlimize, ilçelerimize ve köylerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi. (Haber: Aslı Akış / koroglugazetesi.com)



YAZARLAR

Tamamı