29.04.2024 05:25:55
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'a Dev Dünya Haritası!

Bolu Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında okul bahçesine gençlerin dünya hakkında bilgilerini arttırmak amacıyla Dörtdivan da ilk 900 metre kare Dev Dünya Haritasını çizerek, boyadılar. Hem öğrendiler, Hem de eğlendiler.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN05 Mayıs  2018 Cumartesi - 00:02
Dörtdivan ÇPAL Bahçesine Dev Dünya Haritası Çizildi
Bolu Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi coğrafya öğretmeni Uğur Özdemir ve öğrencileri okul bahçesine dev dünya haritası çizdiler. Türkiye de birkaç yerde Türkiye haritası çizilirken, Dünya Haritası Dörtdivan da ilk oldu.

Okul bahçesine çizilen “Dev Dünya Haritası” çalışmaları hakkında bilgi veren Coğrafya Öğretmeni Uğur Özdemir: “Okul bahçesine koordinat sistemi çizip daha sonrasında elimizdeki haritayı oranlayarak, bahçeye aktardık çizimde silindir projeksiyon kullandık. Amaç çocukların dünya hakkında bilgilerini arttırmak bahçede dolaşırken gizil öğrenmelerini kullanarak kıtalar, okyanuslar, okyanus akıntıları ve boğazları öğrenmelerini sağlamaktı. Ayrıca çalışma esnasında yaparak, yaşayarak öğrenmelerini de sağlamak vardı. Yapım aşamasında ilk başta iple paralel ve meridyenleri çektik ve sonra haritayı oranlayıp, büyüterek çizdik. Ders esnasında sıkılan öğrencinin boş boş bahçeyi seyretmesi yerine dünya haritasına bakıp, bir kaç yerin konumunu öğrenmesini sağlamaya çalıştık. Dünya haritasını desteğini esirgemeyen TÜBİTAK sayesinde Asfalt boyası ile boyadık. Yazıları da harf kalıplarını çıkararak, yazdık. Yaklaşık 900 metre kare alana resimlediğimiz Dünya Haritasını yaklaşık bir - 1,5 ayda bitirdik. Bu projemize sağ olsun bütün okul yardım etti. Bol bol emek sarf edilen bu projemize desteğini esirgemeyen TÜBİTAK Yetkililerine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdal Bal beye, Okul Müdürümüz Ali Varol beye, Öğretmen arkadaşlarıma ve Öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Diğer okullarımızın öğrencilerinin de gelip, Dünya Haritasının üzerinde gezerek, bilgi edinmelerini arzu ediyoruz” dedi.



 

YAZARLAR

Tamamı