28.04.2024 22:51:10
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'a Bin 200 Fidan Dikildi

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği, 11 Kasım 2021 Perşembe günü Bolu ili Dörtdivan ilçesi Ortaköy mevkiinde gerçekleştirildi. Etkinlik alanında, katılımcılar tarafından bin 200 adet fidan dikildi. Daha sonra sahaya akasya, ahlat, kuşburnu ve fındık türünden 10 bin adet, karacam türünden ise 140 bin adet fidan dikilecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN12 Kasım  2021 Cuma - 01:28
11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÖRTDİVAN DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Gelecek nesillerin çevre bilinci ile yetişmesi ve daha yeşil bir dünya için “84 milyon için 3’er fidan olmak üzere toplam 252 milyon fidan” kampanyası kapsamında “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği 11 Kasım 2021 Perşembe günü Bolu ili Dörtdivan ilçesi Ortaköy mevkiinde gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla ülke geneliyle eş zamanlı olarak Bolu ilimizde düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine Bolu Vali V. Nurhalil Özçelik, Dörtdivan İlçe Kaymakamı Mustafa Batuhan Alpboğa, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Haluk Saygılı, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, daire müdürleri, kurum çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk açılış konuşmasını yaparak, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bolu ilinde yapılan ormancılık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Mahmut Şentürk saha da yapılan çalışmalara ait verdiği bilgilerin ardından bu güzel günde fidan dikme heyecanını paylaşan katılımcılara teşekkür etti
Dörtdivan’a Bin 200 Fidan Dikildi
Konuşmaların ardından ilk fidanı Bolu Vali V. Nurhalil Özçelik ve Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk dikti. Etkinlik alanında, katılımcılar tarafından bin 200 adet fidan dikildi. Daha sonra sahaya akasya, ahlat, kuşburnu ve fındık türünden 10 bin adet, karacam türünden ise 140 bin adet fidan dikilecek.
9 İlçede 26 Bin 300 Adet Fidan Toprakla Buluştu
Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Bolu bırakmak için gerçekleştirilen Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında Bolu ilinde vatandaşlarımızın katılımıyla 9 ilçede 26 bin 300 adet fidan toprakla buluştu.
Fidan dikim töreninin ardından katılanlara Gerede Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ikramda bulunularak tören sona erdi.




YAZARLAR

Tamamı