26.04.2024 02:01:51
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dikkat! HES Kodu ve Kış Lastiği..

1 Aralık tarihi itibarıyla iki önemli uygulama yürürlüğe girdi. Toplu ulaşımda Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımı ve Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması başladı. 1 Aralık 2020 tarihinde başlayan ve 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek olan kış lastiği uygulamasına uymayan araçların sürücülerine 885 TL ceza kesilecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL01 Aralık  2020 Salı - 17:35
1 Aralık Tarihi İtibarıyla İki Önemli Uygulama Yürürlüğe Girdi
1 Aralık tarihi itibarıyla iki önemli uygulama yürürlüğe girdi. Toplu ulaşımda Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımı ve Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması başladı.
İçişleri Bakanlığı’nın şehir içi toplu ulaşımda HES Kodu kullanılmasına yönelik genelgesi kapsamında yurt genelinde zorunlu hale gelen ‘HES’ sorgulaması her an yapılacak. Ayrıca ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayolunda yolcu veya eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemlerde kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor.
KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLADI
1 Aralık 2020 tarihinde başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması ile birlikte araçlarına kış lastiği taktırmayan sürücülerden biran evvel kış lastiklerini taktırmaları istendi. Karayolunda araçların güvenli seyri için mevsimine göre uygun lastik kullanımı önemine dikkat çekilirken, 1 Aralık 2020 ile 1 Nisan 2021 tarihleri arasında ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. Yetkililer sürücülerin can ve mal güvenlikleri için biran evvel araçlarında kullandıkları yaz lastiklerini çıkararak kış lastiklerini taktırmalarına dikkat çekti.
1 Aralık 2020 tarihinde başlayan ve 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek olan kış lastiği uygulamasına uymayan araçların sürücülerine 885 TL ceza kesilecek.
HAYAT EVE SIĞAR (HES)
İçişleri Bakanlığı’nın şehir içi toplu ulaşımda HES Kodu kullanılmasına yönelik genelgesi kapsamında Toplu Ulaşım Sistemini ve diğer şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanacak tüm vatandaşların HES kodunu kullandıkları kent kartlarına tanımlatmaları zorunlu kılındı. Bu günden itibariyle kent kartlarına HES kodunun tanımlamasını yapmayan vatandaşların şehir içi toplu ulaşım araçlarına binmesine müsaade edilemeyeceğinin duyurulmasının ardından, internet üzerinden kendi imkânlarıyla HES kodunu tanımlayamayan vatandaşlar manuel olarak tanımlamalarını yaptırmak zorunda kalacak.
Haber: bolugundem.com



YAZARLAR

Tamamı