28.04.2024 22:50:07
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Değerlerimizin Rolü ve Önemi!

Bolu Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan, Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencileriyle buluştu. Değerlerin hayatı şekillendirmede, geleceği planlamanın önemi üzerinde durulan ziyaret de, Kaymakam Tutkan gençlerle sohbet etti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN04 Mayıs  2018 Cuma - 23:39
GELECEK PLANLAMASINDA DEĞERLERİMİZİN ROLÜ ve ÖNEMİ
Değerlerin hayatı şekillendirmesinin ve geleceği planlamanın önemini vurgulayan Dörtdivan Kaymakamı Uğur Tutkan Gençlerle sohbetinde yaptığı konuşmasında “her insan, yaratılışı gereği muayyen gayeler doğrultusunda kendisini, ailesini ve çevresini belirler ve etkiler. Bu süreçte aktif rol oynayan etmenlerin başında değerler gelmektedir. Değerlerimiz gelecekteki varlığımızı, statümüzü ve hayatımızı şekillendirmede başat rol oynar. Dolayısıyla gelecek planlamasında doğru değerler eğitimi başaranın, ilerlemenin ve gelişmenin anahtarı.
İlim ve irfanın artırılmasında inancımızı, Türk İslam adet ve geleneklerimizi, vatan ve millet aşkını, saygıyı, çalışkanlığı, dürüstlüğü, ahlakı, adaleti, bilimi, bilgiyi ve sair değerleri unsurları şiar edinmeliyiz. Bu bilinç ve şuurda toplumda ve gelecekte statünüz ve mevkiiniz ne olursa olsun hangi mesleği, sanatı icra ederseniz edin başarı, huzur ve mutluluk daima olacaktır” dedi.
Aynı zamanda gençlerimizin hayata hazırlanırken dikkat etmeleri gereken hususlara da değinen Kaymakam Tutkan “İleride karşınıza bir hayli imkân çıkacak. Önemli olan da açılacak olan bu kapılara hazır olmaktır. Bunun için de çok çalışmalıyız, her alanda bilgi sahibi olmalıyız, her daim ilerlemeye, gelişmeye müsait olmalıyız. En önemlisi günü birlik uğraşlardan ve faydasız işlerden uzak durup sanatla, sporla, bilimle, bilişimle uğraşmalıyız. Cahillerden olmayıp çok dilli, çok boyutlu, aklı ve vicdanı hür birey olmaya çalışmalıyız” dedi.
Gençlerle sohbetin ardından Kaymakam Uğur Tutkan, Milli Eğitim Müdürü Erdal Bal, Okul Müdürü Tuncay Demirtaş, öğretmen ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.



 

YAZARLAR

Tamamı