2.05.2024 16:07:36
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Değerlerimiz Kimliğimizdir!

Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geçen yıl "Değerlerimiz Kimliğimizdir" projesi kapsamında Dörtdivan İlçemizin değerlerinden olan Şair Hilmi veya Dörtdivanlı Hilmi kitabının yazarı Dr. Yasin ŞEN ile birlikte Ortaokul ve Liselerdeki öğrencilere tanıtımı yapılarak, dağıtımı gerçekleştirildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM11 Nisan  2023 Salı - 00:53
"DEĞERLERİMİZ KİMLİĞİMİZDİR" PROJESİ
KAPSAMINDA DÖRTDİVAN OKULLARINI ZİYARET
Bolu ili Dörtdivan İlçesi değerlerinden olan Şair Hilmi veya Dörtdivanlı Hilmi kitabının yazarı Dr. Yasin ŞEN yaptığı açıklamada: “Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geçen yıl "Değerlerimiz Kimliğimizdir" projesi kapsamında Dörtdivan'da yetişen ve burada yaşayan değerleri öğrencilere yeniden hatırlatmaya başlamıştı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl önce Ümmî Kemal hazretleri işlenmişti. Bu yıl da Dörtdivanlı Hilmî'yle bu proje devam etmektedir. Bu kapsamda Dörtdivanlı Hilmî'nin yeni şiirlerini de içeren bir kitap tarafımızca hazırlandı. Bu kitap bugün ilk olarak Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu'nda iki öğrenci grubuna Hilmî ile ilgili kısa iki seminer verildikten sonra dağıtıldı. Öğrencilerin ilgisi görülmeye değerdi doğrusu. Erva Bulem adındaki bir öğrencimizin imza istemesi üzerine bu sefer beklemediğimiz ve planlamadığımız bir şekilde bir de imza faslı yapılmış oldu. Bir çocuğun yazarından imzalı bir kitap talep etmesi bana kalırsa onun daha bu yaşta ne kadar bilinçli olduğuna işaret eder. Doğrusu bu da beni çok mutlu etti. Çünkü bu çocuklarda, bu gençlerde ülkesinin geleceğini gören biri olarak onlarda bulunan her türden başarı, iyilik, güzellik hâli beni âcizane çok mutlu ve huzurlu kılıyor. Zaten Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ortaya koyduğu başarıları ile ilçeyi ve Bolu'yu yüz akıyla temsil eden bir okulumuz. Dileriz ki, başarıları artarak devam eder.

Daha sonra Dörtdivan Şehit Orhan Yalçın Ortaokulu'nın konferans salonunda öğrencilere Dörtdivanlı Hilmî'den bahsettik. Burada da çalışmamızı öğrencilere takdim ettik.

Kısaca bugün Dörtdivanlı Hilmî'yle ilgili ortaokul öğrencilerimizle böyle güzel ve verimli bir gün yaşamış olduk. Şairimizin hayatını öğrencilere elimizden geldiği kadar anlatmaya çalıştık.

Bu konuda emeği geçen herkese, özellikle de Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdal Bal hocama teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.


 

YAZARLAR

Tamamı