2.05.2024 10:35:01
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Çevre Etkinliği Kutlandı

Türkiye genelinde olduğu gibi, Bolu ili Dörtdivan ilçesinde de "Türkiye Çevre Haftası"etkinliği kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN08 Haziran  2023 Perşembe - 17:32
DÖRTDİVAN DA "TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI" ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 21 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan, "Türkiye Çevre Haftası" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca Türkiye Çevre Haftası, çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında çevre bilincinin topluma yayılması amacıyla 1-7 Haziran'da, "Sıfır Atık" temasıyla kutlandı.
Bolu Dörtdivan Kaymakamlığından yapılan açıklamada; “Sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulabilmesi, iklim değişikliği ile mücadele ve sıfır atık konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek artması sebebiyle okul ve kurumlarımızda yıl boyunca yapılan etkinlikleri ve uygulamaların sergilenmesi ve tanıtımları yapıldı.

Türkiye Çevre Haftası kapsamında, çocukların çevre ve doğa, şehircilik, sıfır atık, iklim değişikliğiyle mücadele konularında eğlenerek öğrenecekleri resim sergisi düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi’nin atık malzemelerden elde edilen geri dönüşüm ile ilgili eşyalar sergilendi.
Anaokulu Öğretmenleri tarafından yüz boyama yapılarak öğrencilerin eğlenmeleri sağlandı
Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin atık malzemelerden yaptıkları kıyafetlerle defile düzenlendi.
Konuyla ilgili farkındalık oluşturmak için Sayın kaymakamımız, belediye başkanımız İlçe milli eğitim müdürümüz ve diğer daire amirleri ilçe merkezinde bisiklet turu yaparak İklim Değişikliğine dikkat çekti.
Son olarak ilçe merkezinde çöp toplama etkinliği düzenlenerek temiz çevre temiz insan konusu vurgulandı” ifadelerine yer verildi.





YAZARLAR

Tamamı