17.04.2024 01:51:19
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Caminin Çatısı Değişecek

Dörtdivan Yalacık Köyü Cami çatısı, doğal yağmur, kar ve güneş den yıprandığı tespit edilerek, yenilenmesine karar verildi. Çatının onarımı için Yalacık Köyü sakinlerinden maddi yardım talep edilmektedir. Çatının üzün süreli kullanılabilmesi için sacdan yapılacağı ifade edildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN23 Şubat  2018 Cuma - 05:17
Yalacık Köyü Camisinin Çatısı Onarılacak
Bolu ili Dörtdivan ilçesi Yalacık Köyü Muhtar ve Azaları ile ihtiyar heyetinin aldığı karar ile uzun yıllardır kullanılan Yalacık Köyü Camisinin çatısının yıpranması nedeniyle onarılması uygun görüldü. Çatının onarımında daha uzun yıllar kullanılabilmesi için saç döşenecek.
Yalacık Köyü Muhtarlığından Duyuru..
Yalacık Köyü sakinlerinden yardım talebinde bulunduklarını ifade eden Yalacık Köyü Muhtarı Celal Kadıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Köyümüzün camisi Namazgâh ve Köy Odası ile üst katında odaların bulunduğu bir yapıdan oluşmaktadır. Yıllardır kullandığımız Camimizin çatısı doğal yağmur, kar ve güneş den yıpranmış olup, çatının aktarılması gerekmektedir. Bu onarımda bir maliyet getirmektedir. Çıkarılan maliyete göre 30 – 35 bin lira civarındadır. Çatının ağaç direk kısımlarında da yenilenmelerde olabilir. Bu maliyetin karşılanabilmesi için Köyümüz sakinlerinden, Komşularımızdan yardımlarını beklemekteyiz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlikten kuvvet doğar. İnşallah el birliği ile çatımızı onarımını yapacağız. Gurbet ellerde bulunan Köy sakinlerimizin de konuya el atmaları önem arzetmektedir. Yardımda bulunacak hemşehrilerimiz 0532 4111374 numaralı telefondan bana veya Şahabettin Esen’in 0537 5629960 numaralı telefonundan ulaşarak, bilgi alınabilir. Bu vesile ile tüm köy sakinlerimize selamlarımı ve saygılarımı sunarım” dedi.





YAZARLAR

Tamamı