28.03.2024 12:36:02
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bu müzeyi mutlaka gezmelisiniz!

Altınköy de bulunan Yaban Hayatı Tanıtım Müzesi, farklı içeriği ile her gün yüzlerce ziyaretçiye kapılarını açıyor. Altınköy'ün doğal yaşantısına ayak uyduran ve ziyaretçilerini adeta bir orman atmosferinde ağırlayan bu müze gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL19 Ağustos  2016 Cuma - 16:58
Yaban Hayatı Tanıtım Müzesi Altınköy de...
Ankara’nın havasına tazelik katan Altınköy Açık Hava Müzesi, içerisinde bulundurduğu farklı müzelerle de ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Altınköy Açık Hava Müzesi içerisinde kurduğu müzeye, Altındağ Belediyesi büyük destek sağlıyor. Altındağ Belediyesi’nin tahsis ettiği alana kurulan Yaban Hayatı Tanıtım Müzesi, orman, bozkır ve sulak alanlar eko sistemi olarak 3 ana bölümden oluşuyor. Müzenin bölümlere ayrılmasındaki amaç mekânın doğal dokusuna zarar vermemek…

2 katlı müzenin üst katındaysa yaban hayvanlarının konu alındığı bir fotoğraf sergisi dikkat çekiyor. Dörtdivan Akbabaları isimli sergi, periyodik aralıklarla yerini başka il ve ilçelerde çekilen fotoğraf sergilerine bırakıyor.

Ağaçkakandan kızıl geyiğe, pelikandan ayıya kadar pek çok yaban hayvanı bu müzede
Yaban Hayatı Tanıtım Müzesi’ndeki hayvanların tamamı tahnit işlemine tabii tutularak sergileniyor. Tahnit işlemi, herhangi bir sebepten dolayı yaşamı son bulan hayvanların bozulmaması ve çürümemesi için gerçekleştiren bir işlem olarak adlandırılıyor. Ağaçkakandan kızıl geyiğe, yaban domuzundan karacaya, pelikandan ayıya, çengel boynuzlu dağ keçisinden kurda kadar yaklaşık 100 hayvanının sergilendiği müze görülmeye değer…




 

YAZARLAR

Tamamı