27.04.2024 02:13:58
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu Valisi Ümit, Dörtdivan'da..

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İlçe Kaymakamı Kaptanoğlu, Belediye Başkanı Hamza Efe ve beraberindeki heyet ile birlikte; Taşkın felaketi yaşanan Dörtdivan Merkez Kadılar Mahallesi, Ulusu Deresi ve bu güzergâhtaki alanlar ile Yağbaşlar Köyü, Çetikören Köyü ve Doğancılar Köyünde incelemelerde bulundu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN27 Haziran  2019 Perşembe - 18:53
Vali Ümit, Taşkın Felaketi Yaşanan Dörtdivan İlçemizde İncelemelerde Bulundu
Bolu Valisi Ahmet Ümit, geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun yağış sonrası ülkemizde metrekareye en çok yağış düşen yerlerden olan Dörtdivan ilçesine giderek burada köylülerimize geçmiş olsun dileklerini iletti ve çalışmaları yerinde inceledi.
Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, AFAD Müdürü Cenk Yıldız, DSİ 53. Şube Müdürü Kazım Doğru, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ile ilgili kurumların yetkilileri katıldı.
Vali Ümit ve beraberindeki heyet inceleme gezisinde ilk olarak Dörtdivan Kaymakamlığı’na giderek burada İlçe Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu’ndan ilçede yoğun yağış sonrası yaşanan sıkıntılar, yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler aldılar.

YAĞBAŞLAR KÖYÜ
Alınan brifing sonrası Vali Ümit ve beraberindeki heyet Yağbaşlar Köyü’ne giderek burada vatandaşlarla bir araya geldiler.
Taşkın felaketinden en çok zararı gören yerlerden olan köyde, yapılan çalışmaları inceleyen Vali Ümit, Köy Muhtarı Hasan Gülcan ve köylülerle beraber dere yatağında bulunan ve zarar gören ev, yol ve arazileri inceledi.

Yapılan inceleme sonrası vatandaşlarla sohbet edip değerlendirmelerde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, değerlendirme sırasında bir vatandaşın “Dere yatağında yer alan evlerimizin taşınması lazım” sözleri üzerine Vali Ümit, “Esas sorun yerleşimin dere yatağında olması. Dere yatağı suya ait. Gelirse sele ait. Su diyor ki “Benim yatağıma girmeyin. Benim yatağıma girerseniz, sizin yatağınızı alırım” diyor. Böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması için kendi aranızda fikir birliğine varın ve en azından bütün köy olmasa bile dere yatağının üzerinde yer alan evlerimiz başka bir noktaya taşınsın. Arkadaşlarımız burada çalışmalarını en kısa sürede bitirecekler. Çok şükür ki böyle büyük bir felaketi can kaybı olmadan atlattık ama her zaman bu kadar şanslı olmaya biliriz. Sizlere yeniden geçmiş olsun” dedi.

ÇETİKÖREN KÖYÜ
Vali Ümit ve beraberindeki heyetin bir diğer incelemesi ise Çetikören Köyü’ne oldu. Vali Ümit’i burada Köy Muhtarı Mahmut Koçak ve vatandaşlar karşılarken köydeki ilk ziyaret, evinin alt katını su basan ve evinde mahsur kalan, sonrasında görevliler tarafından kurtarılan Ali Aydemir’e oldu. Kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Ümit, daha sonra köyde taşkının yaşandığı alanları inceledi.

DOĞANCILAR KÖYÜ
Vali Ümit, İlçe Kaymakamı Kaptanoğlu ve beraberindeki heyet Merkez Kadılar Mahallesi, Ulusu Deresi ve bu güzergâhtaki alanları da incelemelerinin ardından Doğancılar Köyü’ne hareket ettiler.
Burada Köy Muhtarı Yaşar Altunay ve köylüler tarafından karşılanan Vali Ümit, taşkın sonrası yaşanan olumsuzlukları incelemesinin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bugün Dörtdivan ilçesinde taşkın sonrası yaşanan olumsuzlukları incelemek için bir çok noktaya gittiklerini ve olumsuzlukları inceleyip yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler aldıklarını kaydeden Vali Ümit, dere ıslahları, kanallar, arazi temizlikleri, drenajlar, dere yatağındaki evler vb. konularda büyük bir çalışmaya gireceklerini kaydederek, “Başta Özel İdaremiz ve DSİ Müdürlüğümüz olmak üzere her kurum ekstra bir çalışma sergileyecek.



 

YAZARLAR

Tamamı