19.04.2024 05:22:01
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu Sahipsiz Değildir!

Düzce'den Abant'a yaylalar üzerinden yapılmaya başlanan yola Bolu CHP İl Genel Meclisi Üyeleri tepkilerini dile getirdi. Abant'taki özel işletmelerin Milli Parklar Müdürlüğü'ne devredilmesi ile Düzce-Abant bağlantı yolu ile ilgili önemli açıklamalar yapılarak, “Bolu'yu sahipsiz bırakanlar unutmasın ki, Bolu sahipsiz değildir” denildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR02 Temmuz  2020 Perşembe - 00:38
Bolu’dan Koparılmak İstenen Abant ve Yedigöller..
Bolu CHP İl Genel Meclisi Üyeleri konuyla ilgili bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Erhan Beykoz, Eyüp Beşli, Erdal Tombak ve Bedri Pehlivan katıldı.
Bolu İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında CHP Bolu İl Genel Meclisi Grubu adına konuşan İl Genel Meclisi üyesi Erhan Beykoz şu ifadeleri kullandı, “Korona virüs sebebiyle zor günler yaşadığımız bu günlerde, yapılan tüm çalışmalar ve sonuçları itibarıyla valiliğimiz, belediyemiz ve sağlık il müdürlüğümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Pandemi günlerinin başında yapılan çok büyük bir yanlışa atılan imza için karşınızdayız. Yıllardır Bolu’dan koparılmak istenen Abant ve Yedigöller gündemden hiç düşmemektedir. Nitekim komşu ilimiz Düzce yılların bitmeyen sevdasında Abant’a Beyköyü-Samandıra- Sinekli Yaylası üzerinden yol açarak başarıya ulaşmıştır. Karar Nisan ayı ortasında Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmış, 13 milyon lira gibi bir rakam ayrılarak işe başlanmıştır. Karar sonrası yol çalışmaları yapılırken, yola yakın olan ve kesilmesi söz konusu ağaçlarda işaretlenmiştir.

Gece Gündüz Çalışıp, Bolu’nun Değerlerine de Sahip Çıktık.
CHP İl genel meclis üyeleri olarak Bolu’nun sahipsiz olduğunun ve her geçen gün irtifa kaybettiğinin gerçeklerini açıklamak üzere sizlerle bir araya geldik. Yaklaşık 1,5 yıldır görev yaptığımız il genel meclisine seçilen ve görevlerini eksiksiz yerine getirmeye çalışan üyeler olarak vicdanımızın rahat olduğunun bilinmesini istiyoruz. Zira görev yaptığımız kısa dönemde CHP gurubu olarak sizlerden aldığımız yetki ile sizlere layık olmak için gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. 487 köy ve 115 mahallemizle ilgili tüm konularda öncelik esaslarına göre yapılması planlanan iş ve işlemlerin tamamını takip ettiğimiz gibi, Bolu’nun değerlerine de sahip çıktık. Yıllar öncesi temeli atılan ama tamamlanamayan yatırımları gündeme taşıyıp, çürümeye yüz tutmuş milyonluk yatırımların hayata geçmesi adına sizlerin sesi olduk. Tarihimizi, geçmişimizi ve gelecek kuşaklara bırakacağımız değerlerimizi gün yüzüne çıkardık, çıkarmaya devam edeceğiz.
Abant’ı Düzce’ye Bağlamaya Çalışan Zihniyet Adım Adım İlerlemekte
Şimdi de, Bolu’nun markası olan Abant ile ilgili çok önemli açıklamalar yapmak üzere sizlerleyiz. Geçtiğimiz meclis gündemine taşıdığımız Düzce-Abant bağlantı yoluyla ilgili iktidar kanadından herhangi bir açıklama yapılmaması düşündürücüdür. Yıllardır Abant’ı Düzce’ye bağlamaya çalışan zihniyet adım adım ilerlemekte, konuya sahip çıkmayan iktidar sahipleri gelişmeler karşısında sessiz kalmaktadır. Bolu-Abant arasında hizmet veren yaklaşık 50 işletmede 250-300 arası hizmet elemanı çalışmaktadır. Beyköyü-Samansıra-Sinekli yaylası geçiş güzergâhı ile çalışan sayısı %20 oranına düşecektir. Bunları açıklamamıza rağmen, kimseden tek ses çıkmaması içimizi acımaktadır.
Yıllık Yaklaşık 1 Milyon Lira Kiramız Milli Parklara Gidecek
Yine Abant ile ilgili son olarak, Abant’ta İl Özel İdaresi’ne ait yani Bolu’nun öz kaynaklarıyla kurulan işletmeler maalesef Milli Parklar Genel Müdürlüğüne devredilmek istenmektedir. Yapılacak olan devir ile özel idareye ait Abant Evleri, Göl Gazinosu, Kır Gazinosu, Köşk Oteli ve belki de köylerimizin satış yerleri el değiştirecektir. Yıllık yaklaşık 1 milyon lira kiramız milli parklara gidecek, Bolu’ya hizmet olarak gelmeyecektir. Köylerimizde bulunan başıboş hayvanlara sahip çıkmayan, Bolu’nun doğal güzelliklerini karşılıksız, üretmeden kendisine rant haline getiren ve vatandaşların korkusu haline gelen köpekleri rehabilite edip kontrol altına alamayan Milli Parklar, gelirlerimizi iç edecektir.
Seçilen Vekillerimize, En Başta Arzu Aydın’a Görev Düşmektedir
Abant ile ilgili basın açıklamasını yapacağımız mecliste gurubu olan tüm siyasi partilerin bilgisi dâhilindedir. Açıklamamıza MHP gurubu tam destek vermesine rağmen, komisyon çalışmaları ve ilçelerinde olan MHP’li arkadaşlarımız gelemediler. Arkadaşlarımız konunun takipçisi olduklarını, Bolu halkına da selamlarını söylediler. Bolu’ya sahip çıkan MHP’li arkadaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz”. Milletimizin oyları haklarımızı korumak için seçilen vekillerimize en başta Arzu Aydın’a görev düşmektedir. Sayın Vekilimiz Aydın’ı Bolu’nun sorunlarının ilki adına göreve çağırıyoruz. Yıllık alınan kiraların Bolu’nun köylerine hizmet olarak döndüğünü iyi bilen vekillerimiz, Bakan Yardımcımız aracılığıyla bu işe dur demelidir! 1956 DP döneminde çıkarılan kanun ile işletmelerin milli parklara devrini kabul etmemiz mümkün değildir.

Bolu’yu Sahipsiz Bırakanlar Unutmasın ki, Bolu Sahipsiz Değildir
Bolu’yu sahipsiz bırakanlara unutmasın ki, Bolu sahipsiz değildir. Sadece görevini yapmayan, yapmak istemeyen, duymamış, görmemiş gibi yapanları göreve çağırıyoruz. Üstelik bakan yardımcımızın Fatih Metin’in Bolulu olması da vekillerimiz için bir anlam ifade etmiyor mu? Son olarak vekillerimizden isteğimiz, ya görevinizi yapın ya da istifa edin. Yerinize gelecek kişiler Bolu’ya sahip çıkacaktır. Bolu halkının takdirlerine sunuyoruz.”




YAZARLAR

Tamamı