19.03.2024 13:34:20
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu Milletvekili Adayları

Siyasi partilerin TBMM'de Bolu'yu temsil edecek adayları belli oldu. Sürpriz AK Parti'de yaşandı. 3 dönem TBMM'de görev alan Ali Ercoşkun listede yer bulamadı. Birinci sırada kadın aday yer aldı. Diğer mevcut milletvekillerinden Fehmi Küpçü yine ikinci sırada, Tanju Özcan ise CHP'nin birinci sırasında yer buldu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET22 Mayıs  2018 Salı - 06:03
BOLU MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELLİ OLDU
TBMM’ye girmek için siyasi partilerin birbirleriyle yarışacak Bolu adayları netleşti.
AK Parti’de tam anlamıyla sürpriz yaşandı. Partide uzun yıllar görev alan ve Kadın Kolları Başkanlığı’nı yürüten Arzu Aydın listenin başında yer aldı. 24 – 25 ve 26. Dönem AK Parti Bolu milletvekilliği görevinde bulunan ve bu dönemlerde ikinci sıradan seçilen Fehmi Küpçü yine ikinci sırada yer buldu. Üçüncü sırada ise kamuoyunun çok yakından tanımadığı ancak partide uzun yıllardır görev yapan partinin gençlik kolları kurucu il başkanı olan, kamu görevlisi Metin Vural yer aldı.
CHP’de ise sürpriz yaşanmadı. 24-25 ve 26. Dönem Bolu milletvekili görevini yürüten Tanju Özcan yine birinci sırada yer aldı. İkinci sırada ise Bolu kamuoyunun Ankara’da müsteşar olarak tanıdığı, bir dönem DSP’den Bolu milletvekili adayı da olan emekli müsteşar Özer Özcan yer aldı. CHP Üçüncü sıra milletvekili adayı ise eski İl Başkanlarından İnşaat Yüksek Mühendisi Cahit Çıngı oldu.
Günler öncesinden listesi kesinleşen Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise son dakika değişikliği yaşanmadı. Ülkü Ocakları Başkanlığı’ndan İl Başkanlığı görevine getirilen Adem Evcil birinci sırada yer aldı. İkinci sırada Bolulu genç iş adamlarından Boluspor yöneticisi Ferhat Bağcı yer alırken, üçüncü sırada ise MHP Bolu eski kadın kolları başkanı Sema Kışlak yer aldı.
Türkiye kamuoyunun en çok merak ettiği partilerden biri olan İyi Parti’de ise sürpriz yaşanmadı. MHP İl Başkanlığı’ndan istifa ederek İyi Parti kurucu il başkanı olan Mehmet Aydın birinci sırada yer aldı. İkinci sırada ise yine Bolu’nun Ankara bürokratları arasında yer alan Kriminal Dairesi eski Başkanlarından İrfan Bayar yer aldı. Bayar, Demokrat Parti ve MHP’den de aday ve aday adayı olmuştu. Üçüncü sırada ise bir kadın aday yer aldı. Partinin kuruluşundan itibaren görev alan Mudurnu İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Nimet İnce üçüncü sırada yer buldu.
Millet İttifakında yer alan Saadet Partisi’nin Bolu milletvekili adayları ise genç isimlerden oluştu. İlk sırada 1982 Yeniçağa doğumu İsa Sayın yer alırken ikinci sırada 1984 Gerede doğumlu Veysel Ayeroğlu, üçüncü sırada ise 1988 doğumlu Davut Karahaydar yer aldı.
AK Parti: Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, Metin Vural
CHP: Tanju Özcan, Özer Özcan, Cahit Çıngı
MHP: Adem Evcil, Ferhat Bağcı, Sema Kışlak
İYİ Parti: Mehmet Aydın, İrfan Bayar, Nimet İnce
Saadet Partisi: İsa Sayın, Veysel Ayeroğlu, Davut Karahaydar
Haber: Mehmet Fatih Yalınız koroglugazetesi.com





YAZARLAR

Tamamı