25.04.2024 07:45:13
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu Darbeye Karşı Tek Yürek!

Her akşam Bolu Belediye Meydanı'nda toplanan on binlerce vatandaş, Sosyal Medyada Bolu Valisi Aydın Baruş'un tutuklanarak kaçırıldığı, Bolu Belediye Başkanının da kaçtığı yönünde yapılan asılsız paylaşımlar sonrası Bolu Valiliği önüne akın ettiler.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL22 Temmuz  2016 Cuma - 16:45
ORTAK NOKTAMIZ "VATAN AŞKI, MİLLET AŞKI"
15 Temmuz 2016 Cuma akşamı ülke genelinde milli iradeyi silah zoruyla esir alma teşebbüsünde bulunan hain ve işbirlikçi güçlerin bu teşebbüsü emniyet güçleri ve sağduyu sahibi askeri personelin çabaları, vatandaşların demokrasiye ve milli iradeye olan inancı sayesinde boşa çıkmasının ardından askeri darbe girişimi sonrasında olayların bastırılması sonucu adeta bir demokrasi bayramı kutlayan Bolu’da binlerce kişi Hükümet Meydanı’nda tek yürek olmaya devam ediyor.
Vatanını, milletini her şartta, her koşulda savunacaklarını ifade ederek ellerine kürekleri, baltaları ve Türk bayraklarını alan vatandaşlar "Vatan Sana Canım Feda", "Her Şey Vatan İçin", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" "En Büyük Asker Bizim Asker" "Asker Polis Kardeştir, Ayırmaya Çalışanlar Kalleştir" sloganları atarak Hükümet Meydanını inlettiler.
Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Cahit Tirindaz, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Nuri Serkant Kara, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve ilde bulunan siyasi partilerin il başkanları ile çöp kamyonunun üzerine çıkarak, valilik önünde bekleyen on binlerce kişiye seslendi.
Bolu Valisi Aydın Baruş ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Hükümet Meydanında toplanan binlerce kişiye hitap ederek yapılan paylaşımların asılsız olduğunu ifade ettiler.

Kalabalığın destek sloganları eşliğinde konuşan Belediye Başkanı Yılmaz, halka teşekkür ederek “Olayların başladığı ilk günden itibaren gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı Allah hepinizden razı olsun” dedi. Daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş’un alındığı şeklindeki asılsız twitlere değinen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu Valisi alındığı şeklinde twitler atılıyor. Şu an ki birlikteliğimizi bozmak için bazı mihraklar değişik dedikodularla birlikteliğimizi sıkıntıya sokmak istiyorlar. Maalesef ordumuzun içerisinde çöreklenen FETÖ örgütünün hainleri bir harekete girmişler ama bu örgüt sadece ordumuzun içerisinde değil, bütün birimlerimizin içinde. Dolayısıyla ordumuzun içinde bu hainler temizleniyor. Ordumuzun tamamı FETÖ'cü değil onlar Türk ordusu. Her kurum bu pislikten arınmak için uğraş verecek. Bu aralar sıkıntı olabilir teyakkuz durumumuz devam ediyor. Bolu Valimiz yanımızda ve görevinin başında. Belediye Başkanı olarak görevimizin başında ve emrinizdeyiz. Yine yeni Tugay Komutan Vekilimiz ve Alay Komutan Vekilimiz de ilk defa yanımızda. Emniyet Müdürümüz de aramızda. İlk defa bugün hep beraberiz. Şu an siyasi partilerin il başkanları da yanımızda. Bolu ilk defa bu denli kenetleniyor. Bundan gurur duyduğumuzu bilesiniz” şeklinde konuştu.
MİLLETİNİ SEVMEYEN BU HAİNLİĞİ YAPAR
Hükümet Meydanına toplanan vatandaşlara teşekkür eden Bolu Valisi Aydın Baruş "Sevgili kardeşlerim. Bolu'nun yiğit insanları, Köroğlu'nun torunları. Milletin iradesini silahla esir almak isteyenler milletin gücünü görünce geri çekildiler. Ama asılsız sosyal medyada yayılan söylentilerle sizin duyarlığınızı, sizin birlik ve beraberlik aşkınızı ölçmek istiyorlar. Hadi buyurun Bolu işte. Sevgili kardeşlerim bu işe kalkışanlar bu milleti tanımayanlar. Bu milleti tanısalardı böyle bir hainliği asla yapmaya teşebbüs edemezlerdi. Ama cevabını aldılar. Sizlerin iradesini esir almak isteyen gizli güç odakları askerimizin adını kirletmeye kalkışarak bu oyunu oynadılar. Ama çok şükür ki bu akşam 2. Komando Tugay'ımız da, Emniyetimiz de, Jandarmamız da hep birlikteyiz. İçlerinden sizin iradenize kast etmek isteyenler çıktı, çıkmadı değil ama Bolu Tugayı'nın Bolu halkının gönlündeki sevgisini bitiremediler. Bunun ispatı da budur. Biraz önce 2. Komando Tugay Komutan Vekilimizin sizin alkışlarınız arasında gururla sizlere bakışında, Türk askerinin sizleri ne kadar sevdiğini anladım. Zaten milletini sevmeyen bu hainliği yapar" dedi.

GECE GÜNDÜZ BURADA NÖBET TUTUYORUZ VE DİMDİK AYAKTAYIZ
Konuşması sık sık vatandaşlar tarafından atılan "En Büyük Asker Bizim Asker" "Asker Polis Kardeştir, Ayırmaya Çalışanlar Kalleştir" "Valimizi kimseye vermeyiz" sloganlarıyla kesilen Vali Baruş konuşmasına şu şekilde devam etti: "Değerli kardeşlerim biz bu yola canımızı ortaya koyarak çıktık. Öyle kimse bize kolay pes ettiremez. Sizlerin de bu vatan aşkı için her koşulda ölümü göze aldığınızı gözlerinizdeki sevgiden görüyorum. Sizler bizim arkamızda olduğunuz müddetçe Alim Allah bu ülkeye, Bolu'ya hiç bir hain zarar veremeyecektir. Değerli kardeşlerim merak etmeyin biz gece gündüz burada nöbet tutuyoruz ve dimdik ayaktayız. Ben 15 Temmuz'dan beri Valiliğin ışıklarını söndürmedim. Valilikte yatıyorum. Biliyorum ki millet nöbette, ben de nöbetteyim. Değerli kardeşlerim, teyakkuz hali devam ediyor. Meydanlara sahip çıkmaya devam. Bu mücadelede pes etmek yok. Biz evladını askere ellerini kınalayarak yollayan bir milletiz. Sakın askerimize leke gelmesine müsaade etmeyin. biraz önce söyledim. İçlerinden bu milleti sevmeyenler çıkabilir. İstisnalar çıkabilir. ama asker bizim milletimizin en köklü kurumlarından vatan aşkını içinde yaşatan insanlar. Onun için ordumuzun zedelenmesine yanlış hareketlere müsaade etmeyin. Biz askerimizle, emniyetimizle, Jandarmamızla millet iradesini ebediyen yaşatmaya devam edeceğiz. Onun için hiç bir endişeniz olmasın. Buradan kamu oyuna da bir mesaj vermek istiyorum. Bu asılsız söylentileri yayanlar tespit edildi ve bunlar hakkında derhal işlem başlatılıyor. Ama bu söylentileri yayanlar sizin gözlerinizdeki millet ve vatan aşkını gördüler ve istedikleri cevabı fazlasıyla aldılar. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

BİZ BU YOLA HEP BERABER BAŞ KOYDUK

Sosyal medyada halen asılsız haberler devam ediyor. Benim tutuklanıp kaçırıldığım, Belediye Başkanı'nın kaçtığı şeklinde. Biz bu yola hep beraber baş koyduk. Belediye Başkanımızla birlikte, Siyasi Parti Başkanlarımızla birlikte hiç bir düşünce ayrımı gözetmeden ortak noktamız nedir biliyor musunuz "Vatan Aşkı, Millet Aşkı". Değerli kardeşlerim hiç merak etmeyin biz sizin iradenize sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar, canımızı verene kadar sahip çıkacağız. Bu konuda hiç bir endişeniz olmasın. Biz bu milletin içinden geldik. Bu milletin çocuklarıyız. Tabi ki sizin iradenizin burada coşku ile bir araya gelmenizin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Ülkemize bu oyunu oynamak isteyen Paralel Devlet Yapılanması örgütü, Fettullahçı Terör Örgütü aramıza nifak sokmak istedi. Bizi askerimizle karşı karşıya getirmek istedi. Bizim için birinci görev içimize sızan hainleri temizlemektir. Yoksa huzur bulamayız. onun için sizin iradenizin bunu gerektirdiğini biliyoruz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Arkamızdan dualarınızı eksik etmeyin, desteğinizi eksik etmeyin. Sevgili Bolulular sizleri çok seviyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum."
Milletvekili Fehmi Küpcü, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP İl Başkanı Adem Evcil de birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Binlerce vatandaş darbe girişimi sonrası demokrasi zaferini tek yürek olarak Hükümet Meydanı’nda dualar, ilahiler, mehter marşları eşliğinde kutlamaya devam ettiler.
Siyasi partilerin temsilcileri ile sivil toplum örgütlerin temsilcileri de katıldı.

Bolu’da binlerce kişi Hükümet Meydanı’nda tek yürek olmaya devam ediyor.


 

YAZARLAR

Tamamı