19.04.2024 02:54:59
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu'da Şampiyonlar Belli Oldu

Bolu Karaçayır Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Veteranlar ve Büyükler Karate Şampiyonasında Bayanlarda ve Erkeklerde Altışar Altın madalya boyunlara takıldı. Türkiye Şampiyonu Karatecilerde belli oldu. İşte müsabaka sonuçları;

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SPOR24 Ocak  2017 Salı - 20:18
KARATE ŞAMPİYONASI BOLU DA YAPILDI
Türkiye’nin en iyi karatecilerinin bir araya geldiği Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası sona erdi. Bolu Valisi Aydın BARUŞ, Japonya Büyükelçisi Hiroski OKA, Bolu Belediyesi Başkan Vekili Zerrin BİÇEN ve Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobas şampiyonayı izledi.
Bolu Karaçayır Spor Salonu'nda 19-22 Ocak 2017 tarihleri arsında yapılan şampiyonayı izlemek üzere kente gelen Japon Büyükelçisini Bolu Valisi Aydın Baruş karşıladı. Sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Büyükelçi Hiroshi Oka, Vali Aydın Baruş ile sporculara ödül takdimini de yaptı. Büyükelçi Hiroshi Oka, Vali Aydın Baruş'un hediye ettiği karate elbisesini görevlilerin de yardımıyla giydi. Belediye Başkan Vekili Zerin Biçen de Büyükelçi Hiroshi Oka'ya çeşitli hediyeler verdi.

Karaçayır Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyona, 19 Ocak günü açılış seremonisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Müsabakalar öncesi açılış konuşması yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bir turizm kenti olan Bolu'yu aynı zamanda spor kenti de yapmak için çalışıyoruz" dedi. Müsabakanın açılış töreni hakemlerin kata gösterisi ile görsel şölene döndü.

Türkiye Karate Federasyonu’nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Türkiye Veteranlar ve Büyükler Karate Şampiyonası, Bolu Karaçayır Spor Salonu’nda yapılan Veteranlar müsabakaları ile başladı. 37 ilden yaklaşık 150 sporcunun tatamiye çıktığı ilk gün müsabakalarının sabah seansında kadın ve erkeklerde kata ile kumite elemeleri yapıldı.

Karate Büyükler Şampiyonasında final müsabakalarında şampiyonluk için ter döken bayanlarda, Kata’da Büşranur Kılıç altın madalyaya uzanırken, Bayanlar Kumite’de; 50 Kg’de Serap Özçelik, 55 Kg’ da Tuba Yakan, 61 Kg’de Zehra Kandemir, 68 Kg’de Hafsa Şeyda Burcu, +68 Kg’de Meltem Hocaoğlu altın madalyayı boynuna takan isimlerden oldu.

Erkeklerde ise; Kata’da Ali Sofuoğlu; Kumite’de; 60 Kg’de Eray Şamdan, 67Kg’de Burak Uyğur, 75 Kg’de Sabır Ahmet Uyğur, 84 Kg’de Gökhan Gündüz, +84 Kg’de ise Alparslan Yamanoğlu Türkiye şampiyonu oldu.




 

YAZARLAR

Tamamı