25.04.2024 18:17:22
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

BİZE YİNE HÜSRAN

Yaklaşık bir yıldan beri Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten Dörtdivanlı Veteriner Hekim Fahri Tetik'in beklentilerin aksine İl Müdürlüğü'ne asaleten atanmaması, yerine Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapan İzzet Murat'ın geçici görevle atanması Bolu kamuoyuna bomba gibi düştü.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN27 Ocak  2018 Cumartesi - 00:31
Yaklaşık bir yıldan beri Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Dörtdivanlı Veteriner Hekim Fahri Tetik’in beklentilerin aksine İl Müdürlüğü’ne asaleten atanmaması, yerine Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapan İzzet Murat’ın geçici görevle atanması Bolu kamuoyuna bomba gibi düştü.
Haberin duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş ve Bolu Basınının durumdan vazife çıkarmayı seven bazı yayın organları, Fahri Tetik’in atanmamasına sert tepkiler gösterirlerken, Fahri Tetik’in atanmamasından Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’yü sorumlu tuttular.
Vatandaşların ve Bolu Basınının Ali Ercoşkun’u sorumlu tutmayıp sadece Fehmi Küpçü’yü suçlamaları akıllara bazı ihtimalleri getirdi. Buna göre birinci ihtimal, Ali Ercoşkun etkisiz eleman bu nedenle Fehmi Küpçü’ye umut bağlanmış. İkinci ihtimal, Dörtdivan mevzubahis olunca Fehmi Küpçü’nün fren mekanizmaları devreye giriyor. Üçüncü ihtimal Fehmi Küpçü’nün siyaseti İl Müdürü atamalarını etkileyebilecek kapasitede değil. Dördüncü ihtimal, Fahri Tetik’in İl Müdürü olması için gayret eden Dörtdivan Belediye Başkanı ve Ak Parti İlçe Başkanı’nı Fehmi Küpçü ciddiye almıyor
İsterseniz biraz geriye giderek hafızalarımızı bir yoklayalım. 20.12.2016 tarihinde Kurucaköy Muhtarı Dursun Doğanay’ın cenazesine katılan Fehmi Küpçü, cenazenin ardından Dörtdivan Belediye Meclisi toplantı salonunda muhtarlar ve vatandaşlarla bir sohbet toplantısı gerçekleştirmişti. Bu toplantıda Fehmi Küpçü, Fahri Tetik’in performansı hakkında hiç de olumlu konuşmamıştı.
Fahri Tetik’in müdür yapılmaması, Ankara temaslarının işe yaramadığını da gösteriyor. Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu Ankara’ya gidişlerinin çoğunda Fahri Tetik’i de getiriyor, tıpkı bir siyasetçi gibi Fahri Tetik de objektiflerde yer alıyordu. Ancak Fahri Tetik’in müdür olması için bu Ankara temaslarının da işe yaramaması, yanlış yerlere güvendiğini gösteriyor.
Uzun lafın kısası, bilgili ve donanımlı bir bürokrat gücünü siyasilerden değil bizzat bilgisinden alır. Bundan dolayı da kamu bürokrasisinde yükselmek için kimseye minnet etmez, eğilmez ve bükülmez. Bilgi insanı güçlü kılar. Bilgili ve donanımlı insan kendisinin farkında olduğu için milletvekili ya da belediye başkanını şımartmaz. Milletvekiline ya da başka bir siyasiye güvenen ve bunlardan ikbal bekleyen, bunların oyuncağı olur. Bunların torpili ile gelen yine başka bir torpille gider.
http://www.dortdivandailynews.com





YAZARLAR

Tamamı