28.03.2024 15:45:55
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bir Hikâyenin Üç Boyutu!

Bolu Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi 9.Sınıf Öğrencisi Edebiyat dersinde bir hikâyeyi okuyup, hikâyenin maketini yaparak, maket üzerinde hikâyeyi özetleyip yorumlayarak, hayal dünyasını geliştirdi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM12 Mayıs  2018 Cumartesi - 03:51
Dörtdivan da Üç Boyutlu Maketten Hikâye Özeti Yapıldı
Bolu ili Dörtdivan ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesinde öğrencilerin gelişiminde yeni yeni projelere imza atılıyor. Daha önce çizilen Dev Dünya Haritası projesinden sonra bir ilke daha imza atılarak, 4006 TÜBİTAK tarafından seçilen Okulun Müdür Yardımcısı ve Edebiyat Öğretmeni İsmail Avcı koordinatörlüğünde 9. Sınıf Öğrencisi Yalacık Köyünden Hüsnü Çetinkaya okuduğu “Hasan Boğuldu” hikâyesinin üç boyutlu maketini yaparak, daha sonra yaptığı maket üzerinde hikâyeyi özetleyip yorumlayarak, hayal dünyasını geliştirdi.

Projenin amacı hakkında bilgi veren Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Edebiyat Öğretmeni İsmail Avcı “Öğrenciye okuduğu bir hikâyenin üç boyutlu maketini yaptırmak ve daha sonra yaptığı maket üzerinden öğrenciye okuduğu hikâyeyi özetleyip, yorumlamasını sağlamak. Bu sayede öğrencilerin ilk önce bir hikâyenin alt yapısının nasıl oluştuğunu sonrada aynı yapı ile okuduğu hikâyeyi maket üzerinde anlatabildiğini göstermek ve böylece de öğrencinin hayal dünyasını geliştirmek” diyen Avcı bu projenin kabul edilmesi Okulumuza ve bizlere onur vericidir. Projenin hazırlanmasında desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdal Bal beye, Okulumuz Müdürü Ali Varol beye Öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.
Projenin Adı: Hasan Boğuldu-Sabahattin Ali-Kaz Dağları/Yüksek Oba; Edremit/Zeytinli Köyü
Haberin Videosu

YAZARLAR

Tamamı