16.04.2024 15:48:37
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Beklenen Açıklama Geldi

Bolu'dan geçmesi istenilen Yüksek Hızlı Tren Hakkında AK Parti İl Başkanı ve Milletvekillerinden açıklama bekleniliyordu, İşte Beklenen açıklama geldi. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu'dan geçmesi talep edilen Yüksek Hızlı Trenle ilgili açıklamada bulundular.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR25 Ocak  2020 Cumartesi - 20:07
AYDIN VE DOĞANAY’DAN YHT AÇIKLAMASI
AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın geçtiğimiz günlerde Bolu’dan geçmesi talep edilen yüksek hızlı trenle ilgili açıklamalarına cevap verdi.
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Bunları yapacak olan yine AK Parti iktidarıdır. Yine AK Partinin gücüdür.” diye konuştu. Yüksek Hızlı Trenin güzergâhı ile ilgili bakanlık nezdinde çalışmalar yapıldığını söyleyen AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise, “teknik, bilimsel ve siyasi olarak bu konuda tüm çalışmalar yapılıyor. Eğer Bolu’ya uğrayacaksa, teknik imkânlar buna elverişli ise, bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Bolu’dan geçmesi talep edilen yüksek hızlı tren projesi ile ilgili açıklamalarına AK Parti cephesinden yanıt geldi. Proje yapılacaksa bunu AK Partinin yapacağını söyleyen İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Bolu’dan hızlı tren geçsin diye Ankara’ya kadar yürüyeceğim diyor. Kim? Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan. Trenin geçmesini sizin havsalanız almaz. Düşünemezsiniz de, yapamazsınız da. Bunları yapacak olan yine AK Parti iktidarıdır. Yine AK Partinin gücüdür. Dün, Osmangazi’yi, Marmaray’ı, Türkiye’nin 51 ilinde havaalanını, bu ülkenin geldiği noktayı, sağlıkta, karayolunda geldiği noktayı ekonomik anlamda geldiği noktayı bunların havsalası almaz. Çünkü bu ülkenin hayrına olan hiçbir şeyin altına imza atmadılar, atmayacaklar. Dün Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü ile birlikte yanında bulunan bir grupla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gidip, Kanal İstanbul yapılmasın diye imza atıp destek veren insanlar, belediye başkanı çıkmış diyor ki; ben Ankara’ya kadar yürüyeceğim. Yürü, anca gidersin. Yapacakları başka bir şey yok.” diye konuştu.
AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise proje ile ilgili bakanlık nezdinde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Konuyu Ulaştırma Bakanı ile ilgili de görüştüğünü söyleyen Aydın, “Projesine bakılıyor, bakanlıkta biz de takip ediyoruz, Düzce milletvekillerimizle beraber. Bakanlıkta bunun rantabl olup olmadığı, coğrafi koşulların buna uygun olup olmadığı noktasında çalışmalar yapıyor. Biz de bu çalışmaların takipçisiyiz. Ulaştırma Bakanımız Bolu’ya geldiği zaman da bu konu görüşüldü teknik olarak ve bilimsel olarak, söylem olarak, teknik, bilimsel ve siyasi olarak bu konuda tüm çalışmalar yapılıyor. Eğer Bolu’ya uğrayacaksa, teknik imkânlar buna elverişli ise, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu arada Ayşe Keşir’le birlikte Ulaştırma Bakanımızla görüştüm ziyaret ederken, biz Düzce ile hem kardeşlik hukukumuz var hem de rekabet diyelim, böyle bir hukukumuz da var eğer o hızlı tren Düzce’den geçer de Bolu’dan geçmezse, böyle bir fikir varsa, Bolulular beni Bolu’ya sokmaz dedim, hem Bolu’ya hem Düzce’ye uğrasın dedim bu tren, önümüzdeki hafta Düzce Milletvekillerimizle Bakan Bey’i de ziyaret edeceğiz. Yürümeye o yüzden gerek yok, tren geçerse buradan geçer.” dedi. (koroglugazetesi.com)



YAZARLAR

Tamamı