17.04.2024 01:51:41
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ateşten Gömleği Giydik

Bolu Dörtdivan Belediye Başkanlığını kazanan EFE, Başkan Uzunoğlu'ndan görevi devraldı. Başkan Hamza EFE "Seçim süreci bitmiştir. Bu kardeşiniz ise ateşten gömleği giymiş, sizler tarafından bu emanet bize tebliğ edilmiştir. Bundan sonra biz sadece bize oy verenlerin değil, bütün Dörtdivan halkının gönüllerine girmeye talibiz" dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN05 Nisan  2019 Cuma - 23:53
BAŞKAN HAMZA EFE GÖREVİ DEVRALDI
Bolu Dörtdivan Belediye Başkanlığı'nı 31 Mart Yerel Seçimlerinde kazanan Bağımsız Aday Hamza EFE, görevi Başkan Hasan Uzunoğlu’ndan devraldı. Dörtdivan Belediye Başkanlığında düzenlenen Görev Teslim töreninin ardından Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza EFE, Belediye Binası önünde Dörtdivanlılara konuşma yaptı ve şükranlarını iletti. Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza EFE vatandaşlara yaptığı konuşmasında şunları şöyledi;

Çok kıymetli Dörtdivanlı Hemşehrilerim, Dörtdivanımızın gül yüzlü, güler yüzlü samimi insanları, sizleri öncelikle selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlıyorum. “Esselamü Aleyküm ve rahmetullahi ve bereketü”
Başkan EFE "Seçimlerin sonuna son noktayı aziz Milletimiz koymuştur"
Ülkemiz 31 Mart yerel seçimlerini tamamlamış bulunmaktadır. Öncelikle seçim sonuçları ilçemiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olsun. Bütün bu sonuçların sonuna noktayı ise yine hep aziz milletimiz koymuştur. Milletimiz yazılan bütün başarı hikayelerinin hep öznesi olmuştur. Milletimiz adayları teraziye koymuş ve tartmıştır. Tarttığı nedir? Tarttığı herşeyden önce mütevaziliktir, samimiyettir, dürüstlüktür, halkın içinden halk gibi olabilmektir. Halk kendi gibi ekmeğini bakkaldan kendi alan, suyunu çeşmeden kendi dolduran, market alışverisini kendi yapan, aradığında ulaşılabilen, yolda yürürken selam verip yürekleri ısıtan, omza dokunabilip gönülden gönüle köprü kurabilen gerçek halk adamlarını aramaktadır. Bizlerde peygamber efendimizin buyurduğu üzere “İçinizde en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır” düsturu ile siz memleketimin insanlarının dertleri ile dertlenmek ve hizmetkarlığını yapmak için bu emaneti aldık.

Başkan EFE "Bu kardeşiniz ateşten gömleği giymiştir"
Seçim süreci bitmiştir. Bu kardeşiniz ise ateşten gömleği giymiş sizler tarafından bu emanet bize tebliğ edilmiştir. Bundan sonra biz sadece bize oy verenlerin değil, bütün Dörtdivan halkının gönüllerine girmeye talibiz. Herkesin başkanı olarak bize tevdi edilen bu kutsal görevi layıkı ile yerine getirmeye çalışacağız. Bugün Dörtdivan halkı nasıl ki emaneti ehline verdiyse biz de belediye olarak yaptığımız bütün işlerde bu ehliyet koşulunu arayacağız. Belediye koltuğunun bekçisi değil uğraksız hanelerin davetsiz misafiri olacağız. Ellerinden bereket taşan analarımızın dualarını alacak, onların temiz dileklerine layık olmaya çalışacağız. Korkmadan, yılmadan bizi destekleyen Dörtdivan’ımızın ismini hak ettiği yerlere taşıyacağız. İlçemizin hakkını hiçbir şekilde yedirmeyeceğiz. Hizmet siyasetimizden asla geri durmayacağız.

Başkan EFE "Sizlerin bizi ikaz etmesi ve yapıcı eleştirilerde bulunması önemlidir"
Değerli kardeşlerim, bizler de herkes gibi birer insanız. Hata yapmak biz fanilerin ortak özelliğidir. Eğer bilmeden yaptığımız hatalarımız olur ise siz kıymetli vatandaşlarımıza kapımız her zaman açık olacaktır. Sizlerin bizi ikaz etmesi ve yapıcı eleştirilerde bulunması en önemli temennimizdir. Memleketimiz için söyleyecek bir sözü olan her vatandaşımız başımızın tacıdır. Biz söz verdiğimiz gibi vatandaşımızı belediyemize ikinci adresi yapacağız.

Başkan EFE "Projelerimizin hep birlikte takipçisi olacağız"
Değerli kardeşlerim, seçimler bitmiştir. Bundan sonra el ele verip memleketimiz ortak paydasında buluşup hizmet ve eserler ortaya koyma vaktidir. Elimizde sihirli bir değnek yoktur. Ama iman varsa imkanda vardır. Gayret edeceğiz, ihlas ve samimiyet ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Projelerimizin ve aksiyonlarımızın hep birlikte takipçisi olacağız. Beş yıllık bu emanetin gün gelecek sona ereceğinin şimdiden farkındayız. Dolayısıyla seçim için değil Dörtdivan için çalışacağız. Biliyoruz ki seçimlerin galibi kim olursa olsun sadece seçilmiş olmak Dörtdivanımıza birşey kazandırmaz. Ancak gayretlerimiz, vizyonumuz, proje ve aksiyon üretmemiz ile bu memleketi ayağa kaldıracağız. Biz bu iradeye sahibiz ve memleketimizi hak ettiği yerlere taşıyacağız. Bu yüzden geride kalan seçimleri şahsımız adına bir iftihar vesilesi haline getirmeden, bize yüklenen bu ağır sorumluluğun bilinciyle önüze bakacağız.

Başkan Hamza EFE "Bu seçimin kaybedeni yoktur. Kazananı Dörtdivan halkımızdır"
Kıymetli kardeşlerim, Kimsenin üzüntüsü bizim sevincimiz değildir. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Bu seçimin tek bir kazananı vardır. O da engin feraseti, muazzam irade ve hissiyatı ile Dörtdivan halkımızdır. Siyaset makamları bu küçük ama yüreği büyük insanların yaşadığı ilçeye büyüteç ile bakarlarsa seçim sonuçlarının ülkemize hangi mesajları verdiğini en güzel şekilde anlayıp görebilecektir. Türkiye genelinde 973 ilçede bağımsız belediye başkanlarının kazandığı 12 ilçe var. İlçemiz bu seferde yine ilk onlara girmeyi başarmış tarih yazmıştır. Fakat artık diyoruz ki memlekete hizmet alma noktasında da ilk onlara girmeliyiz. Bunun mücadelesini vereceğiz ve hak ettiğimiz yerlere gelmek için çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz.
Başkan EFE "Emanetiniz emanetimizdir. Hepinize çok teşekkür ederim"
Ben bu dönem görev yapan Hasan Uzunoğlu kardeşimize de hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında huzur ve mutluluklar dilerim.

Bu duygu ve düşünceler ile bizleri bu göreve layık gören, oyunu veren veya vermeyen, gerek sosyal medya aracılığıyla, gerek sözlü olarak güzel dilek ve temennilerini ulaştıran bütün hemşehrilerimizden Allah razı olsun. Hepinize çok teşekkür ederim. Dualarınızı bizden esirgemeyiniz. Emanetiniz emanetimizdir. Hepinizin hizmetkarıyız. Rabbim beni sizlere karşı mahcup etmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyen Başkan EFE "En kalbi selamlarımla, sağ olun, var olun. Allah’a emanet olun." sözleri ile konuşmasını tamamlamasının akabinde Dörtdivan Müftüsü Bekir Engin'in yaptığı dua ile devir-teslim töreni tamamlandı.

Tören sonrasında Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza EFE makamına geçerek, tebrikleri kabul etti.




YAZARLAR

Tamamı