29.04.2024 17:25:27
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ateş'ten Soru Önergesi!

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Türker Ateş, Bolu'nun bitmeyen yol ve bölünmüş yol inşaatlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Milletvekili Türker Ateş soru önergesi verdi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR11 Ağustos  2023 Cuma - 16:48
Bolu’da 47 Yıldır Bitmeyen Yol, Meclis Gündeminde
CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Türker Ateş'ten soru önergesi
CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Türker Ateş, Bolu’nun bitmeyen yol ve bölünmüş yol inşaatlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi veren Ateş, “Bolu’da yol ve bölünmüş yol inşaatları çok yavaş ilerliyor. Hatta birçoğu ilerleyemiyor. 2023 yılı Kamu Yatırımları Programında, 47 yıldır tamamlanmayan Nallıhan-Göynük sapağı ile 1. Bölge arasındaki yolun bile proje bitiş yılı 2026 olarak gösteriliyor. Birçok yol yatırımına bütçe ayrılmamış. Bolu’ya hızlı treni layık görmeyen iktidar yol yatırımlarını da çürümeye terk ediyor. 47 yıldır bitmeyen yol inşaatı olur mu? Bolu’daki yol yatırımları yılan hikayesine döndü” diye konuştu.
Bolu halkının 20 yıldan uzun süredir iktidara verdiği desteğin karşılığını alamadığına dikkat çeken Ateş şu ifadeleri kullandı: “Lafa gelince yol yaptık diyorlar ama Bolu hayalet yollar cennetine döndü. 79 km’lik Nallıhan-Göynük sapağı ile 1. Bölge arasındaki yol 47 yıldır tamamlanmadı. 2026 yılında tamamlanacağı öngörülüyor ancak ayrılan ödeneklere bakınca bu vaadin de yerine gelmeyeceği çok açık. Söz konusu yol için bu yıl sadece 167 bin lira ödenek ayırdılar.
Gerede-Yeniçağa-Bolu arasındaki bölünmüş yola bin lira ödenek ayrıldı
Gerede-Yeniçağa-Bolu arasındaki 36 km’lik bölünmüş yol 20 yıldır bitirilemedi. 2003 yılında başlanan yola bu yıl sadece bin lira gibi komik bir ödenek ayrıldı. Yatırım programında 2026 yılında bitirileceği öngörülüyor. Ayrıca Dorukhan Tüneli’ne yapılacak çift tüp karayolu tüneli içinde yalnızca bin lira ödenek tahsis edildi. Bu komik ödeneklerle bu projelerin 2026 yılında da tamamlanmaları mümkün değil. Ne yazık ki projelerin açılışları başka bahara kalacak”
Vekil Ateş, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını talep etti:
“Nallıhan-Göynük ayrımı ile 1. Bölge hududu arasındaki 79 km’lik yol 1976 yılından beri neden tamamlanamamıştır? Söz konusu yol ihale edildiğinde ne zaman bitirilmesi öngörülmekteydi? Söz konusu yol kaç kere ihale edilmiştir? İhaleleri hangi firmalar hangi şartlarda almışlardır? Proje şu anda devam etmekte midir? Söz konusu yolun ne kadarı tamamlanabilmiştir?
36 km uzunluğundaki Gerede-Yeniçağa-Bolu arasındaki bölünmüş yol,2003 yılından beri neden bitirilememiştir? Yol kaç defa ihale edilmiştir? İhaleyi hangi firmalar hangi şartlarla almışlardır? Neden söz konusu yol için 2023 yılında yalnızca bin lira ödenek ayrılmıştır? Yolun ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Söz konusu yolun ne kadarı tamamlanabilmiştir?
2023 yılında Dorukhan Tüneli’ne yapılacak 1 km’lik bölünmüş yol ve 1 km’lik Çift tüp Karayolu Tüneli için neden bin lira gibi düşük bir harcama öngörülmektedir? Proje bugüne kadar kaç kere ihale edilmiştir? İhaleyi hangi firmalar hangi şartlarda almıştır? Projenin ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir?
Yeniçağa-Gerede ayrımı ile Mengen 15’inci Bölge hududu arasındaki 29 km’lik bölünmüş yol için 2023 yılında yalnızca bin lira bütçe ayrılmıştır.2012 yılında yatırım programına alınan bu yol neden hala bitirilememiştir? Yol kaç defa ihale edilmiştir? İhaleyi hangi firmalar hangi şartlarla almışlardır? Yolun ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Söz konusu yolun ne kadarı tamamlanabilmiştir?” (Kaynak: bolugundem.com)



YAZARLAR

Tamamı