26.04.2024 13:20:29
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Araç İçerisinde Unutmayın!

Bolu İtfaiye Müdürlüğü tarafından havaların ısınmasıyla birlikte sürücüler, araç içinde güneş gören yerlerde kolonya, çakmak, dezenfektan gibi ürünleri bulundurmamaları konusunda uyarıldı. Sıcak havalar nedeniyle güneş ışınlarına maruz kalarak patlama ve yangına yol açabileceği ifade edildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR16 Mayıs  2020 Cumartesi - 05:54
ARAÇ İÇERSİNDE UNUTMAYIN PATLAMAYA YOL AÇABİLİR
Bolu İtfaiyesi, araçlarda bulunan kolonya, dezenfektan ve çakmak gibi alkol ve gaz içeren maddelerin sıcak havalar nedeniyle güneş ışınlarına maruz kalarak patlama ve yangına yol açabileceği konusunda sürücülere uyarıda bulundu.
Dezenfektan ve kolonya gibi alkol içeren hijyen ürünlerinin Korona virüs salgını nedeniyle sıklıkla kullanıldığı bu günlerde, Bolu İtfaiyesi sürücülere bir uyarıda bulundu. İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi, “Havaların sıcak olduğu bu günlerde dezenfektan olarak kullandığımız kolonya ve dezenfektan şişelerini, çakmakları ve içme suyu pet şişelerini torpido üzeri, ön koltuk vb. yerlerde muhafaza etmeyelim. Araç camlarından gelen güneş ışınları ürünlerde bulunan alkol ve gaz basıncını artıracağı için patlamaya bağlı yangın riskini oluşturabilir. Bu tür ürünleri torpido, kapı kenarları veya arka koltukta muhafaza edilmesi uygundur. Sonuçta can ve mal kaybına sebep olmayalım.



YAZARLAR

Tamamı