29.03.2024 12:58:16
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ampute Takımı Bolu'da..

Avrupa Şampiyonu ve Dünya üçüncüsü olarak, yürekleriyle göstererek, engelleri aşarak, büyük başarılara imza atan Ampute Futbol Milli Takımı, Dünya Şampiyonası için hazırlık kampını Bolu'da yapıyor. Dünya Şampiyonası 24 Ekim 2018 tarihinde Meksika'da yapılacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SPOR19 Temmuz  2018 Perşembe - 01:11
Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı Bolu’da Kampa Girdi.
Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü Ziyaret Etti. Ziyarette Dünya Şampiyonası ve hazırlık kampları sürecinden bahsedildi.
24 Ekim 2018 tarihinde Meksika'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için hazırlık kampını Bolu’da yapan Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli takımı Antrenörü Uğur ÖZCAN, Yardımcı Antrenörü Fatih ERDAŞ, Milli Sporcular Osman ÇAKMAK ve Rahmi ÖZCAN Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin ERTEM'i makamında ziyaret ettiler.

Nazik ziyaretlerinden dolayı Ampute Futbol Milli takımı Antrenörü Uğur ÖZCAN, Yardımcı Antrenörü Fatih ERDAŞ, Milli Sporcular Osman ÇAKMAK ile Rahmi ÖZCAN'a Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin ERTEM şükranlarını sunarak, Köroğlu heykeli ile çeşitli hediyeler taktim etti.
Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin ERTEM “Aşılamayacak engellerin olmadığını yeter ki zihinlerde engel olmaması gerektiğini tüm Türkiye'ye; Avrupa şampiyonu ve Dünya üçüncüsü olarak yürekleriyle göstererek engelleri aşarak büyük başarılara imza atan İstiklal Marşımızı dünyaya dinleten ve bu yıl yapılacak Dünya şampiyonasında büyük başarı ile ülkemizi onurlandıracağına inandığımız; Ampute Futbol Milli Takımımıza, Antrenörlerimize, Teknik Heyetimize ve emeği geçen herkese en kalbi duygularımızla başarılar dileriz” dedi.

Ampute nedir?
Ampute futbolda takımları 7'şer kişiden oluşmaktadır. Oyuncuların bir bacağı ampute edilmiştir yani bacağın bir kısmının veya tümünün alınmış olmasıdır. Aynı şekilde kalecilerin de bir kolu ampute olmalıdır. Oyuncular, maç sırasında koltuk değneği kullanmaktadır.
Ampute futbol, yedişer kişilik takımlarla oynanan ve ampute oyuncuların mücadele ettiği futbol türü. Ampute futbol dünyada yaygın bir şekilde oynanmaktadır. Aynı zamanda Dünya ve Avrupa şampiyonaları düzenlenmektedir.





YAZARLAR

Tamamı