29.03.2024 15:21:48
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Altındağ Belediyesi'ne Ödül.!

Ankara Altındağ Belediyesi "Maddeye Değil Hayata Sarıl" projesi ile 845 Belediye arasından ödüle layık görüldü. Başkan Veysel Tiryaki, ödülünü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Başkan Tiryaki, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da projemizi takdir etmesi bizi ayrıca gururlandırdı” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL14 Eylül  2017 Perşembe - 00:28
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BAŞKAN TİRYAKİ’YE ÖDÜL
Ankara Altındağ Belediyesi’nin başarısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi. AK Parti tarafından gerçekleştirilen "Yerel Yönetimler Proje Yarışması’na "Maddeye Değil Hayata Sarıl" projesi ile katılan Altındağ Belediyesi, 845 belediye arasından ödüle layık görüldü.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, son üç yıldır madde bağımlılarının tedavisi için yürüttükleri mücadelenin AK Parti tarafından ödüllendirilmesinin ve ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almanın gurur verici olduğunu söyleyerek, “Madde bağımlılığı ülkemizi tehdit eden büyük bir tehlike. Uyuşturucu kullanımının, büyükşehirlerde ilkokullara kadar düşmesine kayıtsız kalamazdık. Ailelerden gelen şikâyetleri de dikkate alarak madde kullananların tedavisi ve rehabilitasyonu için son üç yıldır sessiz ama etkili bir mücadele sürdürdük” diye konuştu.
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın düzenlediği "Yerel Yönetimler Proje Yarışması”na "Maddeye Değil Hayata Sarıl" projesi ile katılan Altındağ Belediyesi, madde bağımlılarının tedavisi için son üç yıldır sürdürdüğü mücadeleden dolayı ödüllendirildi.

Ödülü, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Başkan Tiryaki, uyuşturucu ile mücadelenin Türkiye’nin geleceği için önemine işaret ederek, “Geleceğimizi teminat altına almanın yolu, bilinçli, sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Uyuşturucu nedeniyle kaybolan hayatları kurtarma mutluluğunu yaşarken, Sayın Cumhurbaşkanımızın da projemizi takdir etmesi bizi ayrıca gururlandırdı” dedi.
Maddeye Değil Hayata Sarıl Projesi ödüle layık görüldü.
Altındağ Belediyesi, 2015 yılından bu yana "Maddeye Değil Hayata Sarıl" projesi kapsamında Altındağ'da yaşayan madde bağımlıları ile ilgileniyor. Projenin ilk etabını tamamlayan Belediye, projenin 2’inci etabını sürdürüyor. Bağımlılar ve ailelerinden gelen yüzlerce başvuruyu, birebir inceleme yaparak tamamlayan uzmanlar, projenin ilk etabı kapsamında, 75 madde bağımlısını tedavi altına aldı. Belediyenin görevlendirdiği uzman personel, bağımlıların madde kullanımını sonlandırmak için çalışmalara başlarken, bağımlılara uzmanlar tarafından psikolojik destek de sağlandı. Ailelerin de katılımıyla gerçekleştirilen projede, 50 madde bağımlısı uyuşturucudan arındırıldı. Ardından meslek edindirme kurslarına da devam eden eski madde bağımlıları, meslek sahibi olarak iş buldu. Belediye’nin uzman ekiplerinin kontrollerini sürekli sürdürdüğü eski bağımlılar, bu süreçte eşleri ve çocukları ile tekrar diyalog kurarak, aile birlikteliğini de sağladılar. İlk etapta başarılı olan projenin 2’nci etabında ise 260 kişi ile yüz yüze görüşmeler yapıldı. Görüşülenler arasından, maddeyi bırakacağına kanaat getirilen 53 madde bağımlısı ile tedavi çalışmaları sürüyor.

Başkan Tiryaki; “Ülkemizin geleceği için çocuklarımızı uyuşturucudan uzak tutmalıyız”
“Maddeye Değil Hayata Sarıl” projesi kapsamında, Altındağ Belediyesi bünyesinde, ilgili uzmanlardan oluşan bir birim kurulduğunu anlatan Tiryaki, şöyle devam etti: “Madde bağımlılarının ailelerinden gelen şikâyetleri dikkate alarak, bağımlılıktan kurtulmak isteyen bireyleri belirledik. Tıbbi ve psikolojik tedavinin yanında, en az onlar kadar önemli olan manevi desteğin sağlanması için özel bir çalışma yürütüyoruz. Onları sinemaya, tiyatroya, pikniğe götürüyoruz. Farklı etkinliklerde bir araya geliyoruz.
Diğer yandan, uyuşturucu ile mücadelenin bir yaşam boyu sürdüğünü de unutmadan projeyi yönettik. Bir kere uyuşturucuya buluşan kişi ömrü boyunca mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu yüzden bütünsel bir proje gerçekleştirdik ve tedavi süreçlerinin ardından, arınan vatandaşlarımıza meslek eğitimleri de vererek pek çoğunun iş sahibi olmasını sağladık. Maddeden arınan, iş sahibi olan bireyler aileleri ile bir araya gelerek, aile birlikteliklerini yeniden kurdular. Altındağ Belediyesi olarak bu vatandaşlarımızı her zaman destekleyeceğiz ve projeyi devam ettireceğiz.” dedi.



 

YAZARLAR

Tamamı