28.03.2024 13:04:27
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

454 YATIRIM DEVAM EDİYOR

Bolu İl Koordinasyon Kurulu'nun 2018 yılı 4'üncü toplantısı Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında yapıldı. Bolu İlimizde yapılan ve yapılması planlanan projelerin bedellerinin 3 milyar 200 milyon TL olduğu ifade edildi. 454 Yatırım ise devam ediyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL19 Ekim  2018 Cuma - 18:52
2018 YILININ 4’ÜNCÜ BOLU İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Yatırım ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu’nun 2018 yılı 4’üncü dönem toplantısı, Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında yapıldı.
Bolu İl Özel İdaresi Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Bolu Valisi Aydın Baruş, Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.
“VATANDAŞIMIZ KAMU HİZMETLERİNE DAHA ÇABUK ULAŞTIRMALIYIZ”
Toplantı öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşların kamu hizmetlerine daha çabuk ulaşması için yayınlanan genelge ile ilgili bir duyuru yapan Vali Baruş, “10 Ekim 2018 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile bir genelge yayımlandı. Kamu hizmetlerinin vatandaşa daha olay ulaştırılması konusuyla ilgili. Tüm kamu personeli bu genelgeye dikkat edilmesi için duyurmak istedim. Bu konuda çalışanlarınızı uyarmanızı rica ediyorum. Bürokrasinin azaltılması, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine daha çabuk ulaşması ile ilgili bu genelgeye dikkat etmeniz için bu duyuruyu yaptım. Bazen vatandaşlarımız dairelere geliyorlar, bir konuda danışmak, bilgi almak istiyorlar, problemleri varsa bunun çözülmesini istiyorlar. Bu tür konularda süratle sonuçlandırılması mümkün olan konularda birebir sizin dairenizi ilgilendirmese de takibini siz yapın, ilgili daireye telefon edin, yazı ile de bilgi isteyin. Ancak bazı dilekçeler şikâyet içerebiliyor. Onlarla ilgili işlem yapmaya belirli makamlar yetkili. O makamlara bu şikayetlerin ivedi olarak iletilmesini sağlayın.
“VATANDAŞ BİZİM BAŞ TACIMIZDIR”
CİMER sisteminden gelen başvurularda biliyorsunuz ilgili daireye yönlendiriliyor. CİMER başvurularının da biran önce neticelendirilmesi, vatandaşa en kısa sürede bilgi verilmesi için de bu işlemleri takip edeceksiniz. Her daire amirimiz kendi dairelerine gelen her müracaatı mutlaka okuyacak. Çünkü bazen o konu bir memurdan başka bir memura gidiyor. Konuya vakıf değil memur ve onun nasıl çözülmesi gerektiğini bilmiyor. Aradan zaman geçiyor ve gecikme olunca başvuruya hemen cevap verilemiyor. Bu hususa dikkat edelim. Hem vatandaşın memnuniyeti hem de işimizi layıkıyla yapmak açısından ödediği vergilerle bizlerin maaşlarını karşılayan vatandaşımıza borcumuzu ödeyebilmek için bu vazifeyi yerine getirmek zorundayız. Vatandaş bizim baş tacımızdır. Çünkü kamu görevlilerinin varlık sebebi Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşayan tüm insanlara layıkıyla hizmet etmektir. Bunun verdiği duyarlılıkla davranalım. Mevkiler, makamların hepsi bizlere emanet. Makamların bizlere verilme sebebi de budur ve buna uygun davranalım” dedi.
Bolu Valisi Aydın Baruş, daha sonra ise İl Koordinasyon kurulu Toplantısına geçerek bu toplantının ilimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

PROJELERİN BEDELLERİ TOPLAMI 3 MİLYAR 200 MİLYON TL
Vali Baruş, toplantı öncesinde yaptığı konuşmanın devamında ise Bolu’da devam eden projeler ile ilgili katılımcılara bilgiler aktararak şöyle konuştu: 1 Ocak – 18 Ekim 2018 Dönemi itibari ile İl genelinde 107’si Bölge Müdürlükleri, 11’i Üniversite, 4’ü Cumhuriyet Başsavcılığı, 12’si İl Özel İdaresi, 85’i İl Müdürlükleri, 281’i Kaymakamlıklar (Köylere Hizmet Götürme Birlikleri) ve 130’u Belediyelere ait olmak üzere toplam 630 proje yürütülmektedir.
Söz konusu projelerin bedelleri toplamı 3 milyar 200 milyon TL, 2018 yılı ödenekleri ise 483 milyon 897 bin TL’dir. Yıl ödeneklerinin harcaması bugüne kadar 335 milyon 844 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Bu da %69’luk bir orana tekabül etmektedir.
“454 YATIRIM DEVAM ETMEKTE”
Ödeneklerin % 21’i Ulaştırma, % 24’ü Eğitim, % 26’sı diğer kamu hizmetleri, % 8’i Tarım, % 3’ü Enerji, % 1’i Turizm, % 7’si İnşaat, % 5’i Orman, % 1’i Spor, % 4’ü Sağlık sektörüne aittir. Belediye yatırımlarının proje bedelleri toplamı 276 milyon 868 bin TL olup, 2018 yılı ödenekleri 92 milyon 640 bin TL’dir. Belediye yatırımlarındaki harcama miktarı bugüne kadar 68 milyon 397 bin TL olarak gerçekleşmiş olup bu da %74’lük bir parasal gerçekleşmeye tekabül etmektedir.
Kurumlarımızdan aldığımız bilgilere göre 630 toplam projeden 55’i proje aşamasında, 12’si yaklaşık maliyet hazırlanma aşamasında, 18’i ihale safhasında, 8’inin ihalesi yapılmış olup, yer teslimi yapılan 2 proje var ve 350 yatırım devam etmekte iken biten ise 185 adet proje bulunmaktadır.
SUNUMLAR YAPILDI SORULAR CEVAPLANDI
Vali Baruş’un konuşmasının ardından toplantının birinci bölümünde Bölge Müdürleri, ikinci bölümünde ise İl Müdürleri kendi kurumları ile ilgili Bolu’da biten ve yapımı devam eden yatırım ve projeler hakkında bilgiler verdiler ve kurumları ile ilgili sorulan soruları cevaplandırdılar.




YAZARLAR

Tamamı