14.05.2024 05:31:52
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

40 Hektar Alan Kül Oldu

Bolu ili Dörtdivan ilçesinde bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, yangının 40 hektarlık alanda etkili olduğunu, yerleşim alanlarına sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN28 Eylül  2020 Pazartesi - 02:35
Dörtdivan’da Orman Yangını Devam Ediyor. "40 Hektar Alan Yandı Kül Oldu"
Bolu ili Dörtdivan İlçesi Ortaköy ile Çetikören arasında bulunan alanda öğle saatlerinde başlayan orman yangını halen devam ediyor. Büyük bir alanı kaplayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangına, bir helikopter, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Zonguldak, Ankara, Bolu ve ilçelerinden gelen ekiplerle, Yeniçağa, Dörtdivan, Gerede, Bolu, Mengen ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri de müdahale ediyor. Ayrıca, bölgeye yakın köylerde yaşayanlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Alınan bilgiye göre; Bolu Valisi Ahmet Ümit de olay mahallinde incelemelerde bulundu. Hızla büyüyerek ilerleyen yangının Yağbaşlar Köyüne kadar geldiği ve Kartalkaya istikametine doğru ilerlediği öğrenildi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit Yangın Bölgesinde;
Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, yangının 40 hektarlık alanda etkili olduğunu, yerleşim alanlarına sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığını ifade ederek, "Köylerimizde gerekli önlemler alındı. Yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek için tedbirler alındı. Vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerekli olduğu zaman yardım amaçlı yangınla ilgili kendilerine talimatlar iletilecektir. Kara ve hava araçlarıyla yangına müdahale ediyoruz, şu aşamada tahliye edilen köy yok. Her ihtimale karşı hazırlıklıyız. Yangın 40 hektarlık bir alanda etkili" dedi.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, Yangın Bölgesinde;
Yangın Mahallinde bulunan Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza EFE, sosyal paylaşım ağı facebook sayfasında paylaşımda bulunarak; "“Dörtdivan’ımızda bugün kötü bir pazar günü geçiriyoruz. İlçemizin Çetikören ve Ortaköy köyleri yakınlarında çıkan orman yangını devletimizin bütün imkânları tarafından müdahale ediliyor. Bu durum ciğerlerimizi yaksa da köylerimizde herhangi bir can ve mal kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Rabbim beterinden ve her türlü afetinde korusun. Memleketimize çok geçmiş olsun” dedi.

Vali Ümit Twitter Hesabında da Açıklamada Bulundu
Orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Ahmet Ümit, "Valiliğimizin koordinesinde olumsuz hava ve zor şartlar altında çevre illerden gelen ekiplerle birlikte 47 arazöz, 250 personel, 6 itfaiye aracı ve 1 helikopter ve yeteri kadar Jandarma ekibimizle yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Birincil görevimiz can ve mal kaybına mani olmak." ifadelerini kullandı.
Yangın bölgesine yakın yaylalardaki vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Ümit, "Can güvenliği için tedbiren yayla evlerini boşaltmalıyız. Kalacak yeriniz yoksa Kaymakamlığımızın veya Valiliğimizin imkânlarıyla sizi misafir ederiz” dedi.



YAZARLAR

Tamamı